Kanadalı Şarkıcı Celine Dion Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Oldu!

Kanada’nın Quebec eyaleti kökenli olan ünlü şarkıcı ve iş insanı Celine Dion, çok zor günler geçiriyor. Artık evinden çıkamadğı ve tekerlekli iskemleyle dolaşmaya mahkm olduğuna ilişkin iddialar her geçen gün daha da ısrarla tekrarlanıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu söylentileri yanıtlamak için kızkardeşi Claudette Dion, “Celine’in sağlığı kırılgan ama söylentilerin çoğu doğru değil” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

 

30 Mart 1968 doğumlu Celine Dion, çocuk yaşlarında ün masamaklarını tırmanmaya başladı. 1988’de İsviçre adına yarıştığı Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olunca yıldızı iyice parladı.

 

Günümüzde 200 milyondan fazla kayıt ile tüm zamanların en çok satan sanatçılarından biri olarak müzik dünyasının zirvedeki yerlerinden birinde oturuyor.

 

Ancak 2022 sonlarında sanatçının talihi tersine döndü. Bir milyonda bir kişide rastlanan “Stiff-Person Sendromu”na yakalandı. Türkçe tıp literatüründe “Katı kişi hastalığı” diye bilinen bu sendrom, bağışıklık sisteminde ortaya çıkan aşırı duyarlılığa gösterilen tepkiyle ortaya çıkıyor.

 

Aşırı duyarlılık ne? Yüksek sese, yüksek tonda şarkıya, tene dokunmaya bağlı olarak patlak veren aşırı tepki. Bunun sonucu korkunç spazmler. Ayrıca ses tellerinin neredeyse çökmesi.

 

Celine Dion bir de “Lomber hiper lordoz” ile mücadele ediyor. O da hastalığının bir parçası. Bel çukurunun artıyor, kalça çıkık gibi duruyor, şiddetli bel ağrısı çekiliyor, başın denge pozisyonu alması zorlaşıyor, daha ileri aşamada bel ve boyun fıtığına yol açıyor.

 

---

 

Celine Dion’a dönelim. Daha doğrusu, kızkardeşi Claudette’in açıklamalarına.:

 

“Neden tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söylüyorlar? Neden kansere yakalandığını iddia ediyorlar? Bütün bunları nereden uyduruyorsunuz? Durumu o kadar da kötü değil. Ama ayrıntılı bilgi vermeye korkuyorum; çünkü onlardan yeni yalan haberler üretebilirler.”

 

Claudette, ayrıca Celine’in hastalığına çare bulmaları için ABD’nin Denver kentinde bu alandaki en uzman doktorlara gittiğini anlattı, ekledi: “Hemen been, hem moral sağlığı açısından o çok güçlü. Asla depressiyonda değil. Tam tersine yaşama sevinciyle dolu. Bu hastalığı yırtacak. Ellerimizi kavuşturup beklemekten başka çaremiz yok.