Kaplanlar Parfüme Bayılıyor! Özellikle Pahalı Olanlara!

İngiltere’de, Norfolk’taki Banham hayvanat bahçesi bir süredir kaplanları tahrik etmek için parfüm kullanıyor. Nasıl dişi kediler erkekleri çekmek için çimenlerden faydalanıyorsa, kaplanlarda da burunlarına gelen parfüm kokusuyla cinsel arzuları uyanıyor. 

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Parfüm sadece kaplanlarda değil, çitalarda ve leoparlarda da aynı etkiyi yapıyor.

 

Hayvanat bahçesi yöneticileri, bu sonuçtan yola çıkarak, ziyaretçilere “Lütfen gelirken hiç değilse küçük bir şişe kolonya getirin” çağrısı yapıyor. Çünkü koku stokları tükenmek üzere.

 

Tamam kolonya getirsinler ama kaplanlar biraz lüks meraklısı. En sevdikleri koku, Calvin Klein’in “Obsession for Men” parfümü!

 

Neden? Çünkü bu parfüm Güneydoğu Asya ve Afrika’da yaşayan misk kedisinin dışkısından ve salgılarından elde edilen amber içeriyor.

 

Kaplanların, çitaların, leoparların parfüm tercihlerinde Calvin Klein’in “Obsession for Men”inden sonra ikinci sırada Nina Ricci’nin “L’Air du Temps” kokusu geliyor.

 

En ilginci şu: Örneğin “Chanel No. 5” parfümü de amber içerdiği halde, kaplanlar ondan hoşlanmıyorlar.

 

Şimdi bilim insanları vahşi doğadaki kaplanları saymak için çantalarına “Obsession for Men” parfümü koymayı ihmal etmiyorlar. Parfümü sıkıyorlar, kaplanlar havayı kokluyor ve kokunun kaynağına yöneliyorlar.

 

Böylece onları saymak epeyce kolaylaşmış olur.