Belçika'da Terör Saldırısı! 2 Kişi Öldü 1 Kişi Yaralandı! Belçika-İsveç Maçı Ertelendi!

Dün akşam saatlerinde Belçika'nın Brüksel kentinde silahlı saldırı düzenlenirken 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Terör saldırısı olarak nitelenen olay sonrası Euro 2024 elemelerinde karşılaşan Belçika İsveç maçı ertelendi. 

 

Dün akşam saatlerinde Belçika'nın Brüksel kentinde silahlı saldırı düzenlenirken 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Terör saldırısı olarak nitelenen olay sonrası Euro 2024 elemelerinde karşılaşan Belçika İsveç maçı ertelendi. 

 

Medyascope'da yer alan habere göre; Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün (16 Ekim) akşam saatlerinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 2 kişi öldürüldü, bir kişi ağır yaralandı. Saldırıya uğrayan kişiler, Belçika-İsveç maçını takip etmek için Brüksel’de bulunan 3 İsveç vatandaşı. Saldırının ardından Belçika-İsveç maçı tatil edildi. Silahlı saldırgan bu sabah saatlerinde yakalandı. Saldırı Belçika saatiyle 19:15 sularında düzenlendi. Saldırıda otomatik bir tüfek kullanan saldırganın, saldırıdan sonra kaçtığı açıklandı. Medyada yer alan bilgilere göre saldırgan ateş ederken, “Allah-u ekber” diye bağırmış. Öte yandan saldırganın Facebook hesabında 3 İsveç vatandaşını öldürdüğünü söylediği bir video da yer alıyor. Videodaki bu kişi, kendisinin “Allah yolunda bir savaşçı” olduğunu söylüyor, “İnancımız uğruna yaşarız ve ölürüz” diyor.

 

Saldırganın Facebook hesabında 3 binden fazla takipçisi var. Facebook hesabında dün erken saatlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 71 yaşındaki bir kişinin 6 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürmesine dair yayımlanan bir mesaj da var. Belçika medyasında yer alan haberlere göre saldırgan, Schaarbeek semtinde oturan Tunus kökenli 45 yaşındaki Slayem Slouma. Slouma, IŞİD üyesi olarak biliniyor. Saldırıya dair terör soruşturması devam ediyor. Savcılık, saldırının İsrail ile Hamas arasında yaşananlarla alakası olmadığını açıkladı. Avrupa Birliği Komisyonu’nun adaletten sorumlu Belçikalı üyesi Didier Reynders, saldırının “İslamcı terörizm”den kaynaklı gerçekleştirildiğini aktardı.

 

Maç tatil edildi

 

Saldırı sırasında Belçika ile İsveç arasında EURO 2024 Grup Eleme Maçı oynanmaktaydı. Saldırının ardından ilk yarısı 1-1 biten maç, tatil edildi. Saldırı sırasında 700 İsveçlinin maçı izlemek için Brüksel’de olduğu belirtildi. İsveçli yayın kuruluşu TV6’nın aktardığına göre İsveçli futbolcular UEFA’ya maçın ikinci yarısında oynamak istemediklerini söylediler. Belçika Başbakanı Alexander De Croo da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda İsveç halkına başsağlığı mesajı iletti. Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de “Teröre karşı hep birlikte tek vücut olacağız” paylaşımını yaptı.