Karbon Sabunu Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar karbon sabunu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği karbon sabunu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Karbon sabun ciltteki pislikler ile birlikte fazla yağı da emer ve yağsız bir görünüm bırakır. Kusursuz bir cilt sağlar. Karbon sabunu yüz bölgesindeki yağları kontrol etmeye yarar ve gözeneklerde biriken kusurları da ortadan kaldırır. Ölü hücrelerin ortadan kaldırılması için de etkili bir yöntemdir.

 

Karbon sabunu ne işe yarar?

 

Karbon içeren temizleyici sabunu günlük kullanıma uygundur. Çok kuru ciltler hariç, tüm cilt tipleri kullanabilir. Paylaş: Canlılığını yitiren cildinizin ihtiyacı olan bakımı yapmaya destekleyen sabun; yüz, saç ve vücut bakımında berrak bir dokunuş katmak isteyenler için uygundur.

 

Karbon sabun nasıl kullanılır?

 

Karbon sabununun genellikle her gün kullanılması önerilmez. Haftada 1 ya da 2 kez kullanılması yeterlidir. Cildiniz yağlı bir cilt ise bu sayı elbette arttırılabilir. Ancak kuru ciltlerde 1- 2 kullanımı aşılması kuruluğu tetikleyeceğinden önerilmez.

 

Karbon sabunun faydaları nelerdir?

 

Kusursuz bir cilt sağlar. Karbon sabunu yüz bölgesindeki yağları kontrol etmeye yarar ve gözeneklerde biriken kusurları da ortadan kaldırır. Ölü hücrelerin ortadan kaldırılması için de etkili bir yöntemdir. Sivilcelere karşı gelir. Aktif karbon sabunu sivilce tedavisinde de kullanılmaktadır.

 

Karbon sabun zararlı mı?

 

Her şeyin fazlası tehlikeli olduğu gibi aktif karbonun da aşırı tüketimi tehlikeli. Aşırı kullanımı, özellikle vitamin yetmezliğine sebep olabilir. Güzellik ürünlerinde kullanıyorsanız ve hassas bir cildiniz varsa tercih etmeyin.

 



Etiketler: