Kükürt Sabunu Nedir? Ne işe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar kükürt sabunu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kükürt sabunu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Kükürtlü sabunun içeriğinde kükürt, doğal kokular ve doğal sabun yer alır. Uzmanların da önerdiği sabun türü olan kükürtlü sabun antibakteriyel özelliği sayesinde birçok cilt sorununun ve rahatsızlığın giderilmesi için tercih edilen bir sabun türüdür.

 

Kükürt sabunu ne işe yarar?

 

Gözenekleri açar, cildin rahatça nefes almasını sağlar. Egzama, sedef ve özellikle mantar gibi cilt hastalıklarını iyileştirmeye yardım eder. Seboreik dermatit, vulgaris ve rozase gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de işe yarar. Sıcak havada kullanıldığında terlemeyi azaltıcı etki gösterir.

 

Kükürt sabunu nasıl kullanılır?

 

Özellikle yağlı cilde sahip olanların günde 2 defa kullanması tavsiye edilir. Kükürtlü sabun su ile birlikte yüze uygularken 1-2 dakika masaj yaparak bekletilmesi daha iyi bir sonuç için önerilir. 1-2 dakika bekletmenin ardından bol ılık su ile durulanır ve hiçbir sabun kalıntısının kalmadığından emin olunmalıdır.

 

Kükürt sabununun faydaları nelerdir?

 

Sivilce ve akne tedavisinde kullanılır. Yağlı saçları arındırır, canlandırır.Egzamaya iyi gelir. Cildi yeniler ve sıkılaştırır. Uyuza karşı etkilidir. Gül hastalığına iyi gelir.

 

Kükürt sabununun zararları nelerdir?

 

Kükürtlü sabun çok kuru ve hassas bir yapıya sahip ciltleri tahriş etme ihtimali olan bir sabundur. Yağlı ciltler için faydalıdır ancak kuru ciltlere iyi gelmez. Bu yüzden, kükürtlü sabun kullanmadan önce cilt tipinizi iyice tanıyıp bilmenizde fayda vardır.

 


Etiketler: