Katlı Saç Kesimi Nedir? Hangi Saçlara Uygundur?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saçını kestiriyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği saç kesimi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl kesilir? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Kat kat saç kesimleri, kısa saçlarda daha dolgun ve hacimli görünmesine yardımcı olacak. Bob kesim, pixie kesim ve long bob saç kesiminde kısa katlar yapılabiliyor. Kat kat saç kesimi kısa boyda daha gür ve yoğun duruyor.

 

Katlı saç kesimi nedir? 

 

Katlı saç kesimi, saçların kademeli bir şekilde kesildiği, aralarda kat kat görünümlerin olduğu bir saç modeli. Katlı saç kesimi uzun ve kısa saçlara uygulanabilir. Katlı saçlara dair en çok merak edilen konu ise saçları daha kısa gösterip göstermediği oluyor.

 

Katlı kesim hangi saçlara uygundur?

 

Bukle görünümünü güçlendirmek ve kabarıklığın önüne geçmek için kıvırcık saçlarda uygulanacak katlı kesimin uç kısımlarda olması gerekir. Çok daha canlı ve hareketli bir görünüm elde ederek enerji saçan saçlara kavuşmak için sen de katlı kesimi tercih edebilirsin ama tabii bir de yardımcıya ihtiyacın olacak.

 

Katlı kesim saçı kabartır mı?

 

Gür saçlıların mutlaka kullanması gereken uzun saç kesimlerinden biri katlı saç kesimidir. Saçlarının uçlarında yoğunlaşan katlar, saçlarının kabarmasını önleyecektir. Saçlarının doğal hacmini ön plana çıkarmak için katlarının omuz hizasından sonra arttırmalısın.

 

Katlı kesim kime yakışır?

 

Katlı perçem saç kesimi en çok uzun ve oval yüzlere yakışıyor. Uzun yüz hattını dengeli göstermek için sen de katlı perçem saç modelini tercih edebilirsin. Eğer köşeli yüz hatlarına sahipsen katlı perçemini ortadan ikiye ayırarak kullanmanı öneriyoruz.

 



Etiketler: