Kaybettiği Nişan Yüzüğünü 54 Yıl Sonra Buldu!

Marilyn Birch adlı İngiliz kadın kadın nişan yüzüğünü 1970’de Galler Ükesi’ndeki çiftliğinde kaybetti. Bugün 76 yaşında olan kadın 54 yıl sonra nişan yüzüğüne kavuştu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Öykü 1970 yılında bir sabah başladı. Marilyn Birch’in aslında alyans takma gibi bir alışkanlığı yoktu. Ama o sabah takmaya karar verdi. Şanssızlık! Galler Ülkesi’ndeki Pontardawe kasabası yakınlarında yer alan çiftliklerinde inekleri beslerken yüzük parmağından çıkıverdi. Yüzüğü kaybettiğini ancak inekleri besledikten sonra ellerini yıkarken fark etti.

 

Eşi Pete yüzüğü 1966’da 18 Pound’a satın almıştı.  “Bahçeyi  dolaştıkça hep yere bakıyordum. Belki gözüme çarpar diye”: Marilyn Birch, yüzüğü kaybettikten sonraki yıllarını böyle anlatıyor ve ekliyor: “Karış karış taradık. Ama yüzüğün izinibile bulamadık.”

 

Her şey, bölgede hazine avı peşinde olan Keith Phillips adlı bir dedektifin, çiftliği tarama önerisiyle değişti. Marilyn “Üçüncü ziyaretinde onu daha yakından tanıma imkanını bulduk.  Ona, bahçedeki çöplere aldırmamasını, yüzüğümü bulmasını söyledim.” Anlattı.

 

Bir detektörle bahçeyi  tarayan Keith Phillips, bir hafta içinde yüzüğü buldu. Toprağın 20 santimetre altında sıkışıp kalmıştı. Marlyn müjdeyi alınca heyecandan soluğu kesildi. Şimdi alyansı gözü gibi koruyor.



Etiketler: