Kaybolan Kedi Sahibini Bulabilmek İçin Bin Kilometre Yol Katetti!

3 yaşındaki Louise-Charlotte adlı dişi kedi, bir ev taşınması sırasında ayrıldığı sahibini bulmak için Fransa’dan Almanya’ya gitti, bin kilometre yol kat etti… Ve sahibini buldu!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İnsan ile hayvan arasında sınırları aşan bir dostluğun haberi bu.

 

Fransa’nın güney batısındaki Dordogne kentinden Almanya’nın Düsseldorf kentine taşınan Hildegard Holtschneider adında 74 yaşındaki gazeteci-yazar, o telaş arasında kedisini kaybetti. Köpeği Henry ve kedisi Louise-Charlotta ile yolculuk eden yaşlı kadın yolda Versailles yakınlarındaki Saint-Cyr-l’Ecole’de mola verdi. İşte o molada kedi ortalıktan kayboldu.

 

Holtschneider, çok aramasına rağmen bulamadığı kedisi olmadan yola devam etmek zorunda kaldı. Yaşlı kadın olayı “Her yeri aradım, hayvanları koruma derneklerinden, barınaklardan ve veterinerlerden yardım istedim ama hiç kimse kedimi görmemişti” diye anlattı

 

Düsseldorf’ta yeni evine yerleştikten sonra da kedisini aramaya devam etti. Girişimlerinden 6 ay boyunca hiçbir sonuç alamadı. Ta ki, 9 Kasım’a kadar. O gün, Almanya’nın Brunswick kentindeki bir veteriner kliniğinden bir e-mail geldi: “Kedinizi bulduk!”

 

Kediyi bulan aslında Luka adlı 27 yaşındaki bir öğrenciydi: “Kapımın önünde siyah ve beyaz bir kedinin miyavlamasını duydum. İçeri aldım. Bir kaç gün baktım. Ama hayvan pire doluydu. Hemen veterinere götürdüm ve sahibini bulmasını rica ettim.” Buldular. Gönderdiler. Hildegard Holtschneider, Düsseldorf garında onu karşılayıp kucağına aldığında gözyaşlarına boğuldu. Kedi sahibini hemen tanıdı. Sarıldılar. Öpüştüler. Ve mutlu bir şekilde evlerine gittiler.