Kazakistan Cumhuriyeti Hükümetinden Nobel AFF'ye 'En İyi Yatırımcı' Ödülü!

Türkiye'nin uluslararası ilaç şirketi Nobel İlaç'ı da bünyesinde bulunduran Ulkar Holding'e bağlı Nobel AFF, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik katkılarından dolayı Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ödüle layık görüldü. Kazakistan'ın en önde gelen ilaç şirketinden biri olan Nobel AFF, 6. Kazakistan Küresel Yatırım Yuvarlak Masası (KGIR) kapsamında düzenlenen ödül töreninde "En İyi Yatırımcı" ödülünün sahibi oldu.

 

Kazakistan Başbakanı Alikhan Smailov'un katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, ekonomi, sağlık, eğitim, enerji, tarım gibi sektörlerde on kategoride en iyi yatırımcılar ödüllendirildi. Nobel AFF, "Kazakistan sağlık sektörünün gelişimine katkılarından dolayı" sağlık sektörü kategorisinde ödüle layık görüldü.

 

"Sağlıkta yarattığımız değer ile Türkiye'yi farklı coğrafyalarda gururla temsil ediyoruz"

 

Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Nobel AFF Genel Müdürü Selçuk Tanrıverdi, ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Nobel İlaç olarak, Sağlık için Değer ilkemiz ile bir yandan Türkiye ve uluslararası pazarlarda büyümemizi sürdürüyoruz, diğer yandan Nobel AFF şirketimiz ile Kazakistan ve çevresindeki ülkelere odaklanıyoruz. Nobel AFF ile Kazakistan sağlık sektörünün gelişimine sağladığımız katkılarından dolayı devletin zirvesinden aldığımız bu ödül, çalışanlarımızın üstün başarısını ve şirketimizin kalite standartlarına olan bağlılığını yansıtıyor. Köklerini ve gücünü Türkiye'den alan Nobel AFF ile ülkemizi uluslararası platformlarda başarı ile temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bilim, Ar-Ge, inovasyon ve üretime yatırım yapmayı sürdürerek; Nobel İlaç ile Türkiye ve farklı coğrafyalarda, Nobel AFF ile de Kazakistan ve çevresinde Sağlık için değer yaratmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Yaklaşık 500 çalışanı ve 300 ürünü ile Kazakistan'da faaliyetlerini sürdürüyor

 

Sağlık için Değer ilkesi ile faaliyet gösteren yüzde yüz Türk sermayeli ilaç şirketi Nobel, ilk yurtdışı yatırımlarından birini Ulkar Holding bünyesinde Nobel AFF adıyla 2002 yılında Kazakistan'a gerçekleştirmişti. GMP sertifikasını Kazakistan'da alan ilk şirket olan Nobel AFF, ihracattaki başarısı ve vergi sıralamasındaki konumu ile dikkat çekiyor. Nobel AFF Kazakistan ilaç sanayisinde inovasyon ve ilerlemeye öncülük ediyor. Nobel AFF, 500'e yakın çalışanı, yıllık 750 milyon tablet, 250 milyon kapsül, 20 milyon şurup ve süspansiyon, 10 milyon krem ve pomat üretim kapasitesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Yerel pazarda yaklaşık 300 çeşit ürünü bulunan Nobel AFF; Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Belarus, Moğolistan ve Moldava'ya ürünlerini ihraç ediyor.