Keçi Sütünün Faydaları Nelerdir?

Youtube’da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan Şifabul, yayınladığı videosunda keçi sütünün faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Youtube’da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan Şifabul, yayınladığı videosunda keçi sütünün faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda keçi sütünün faydaları konusunda önemli bilgiler verdi.

 

Süt, sürekli tükettiğimiz gıdaların başında geliyor. Maalesef hayatımızda önemli yere sahip olan inek sütünün yan etkileri yok değil. İnek sütü alerjenlerle doludur ve sindirim sistemini zorlayan laktoz, inek sütünde çok daha fazladır.

 

Araştırmalara göre keçi sütü diğer gıdalardan alınan besin maddelerinin emilimini arttırır. İnek sütü bunun tam tersi bir etki yaparak besin maddelerinin emilmesini engeller. Bu nedenle sindirim sistemini sağlıklı tutmak açısından inek sütüne göre üstündür. Keçi sütünde bulunan prebiyotik karbonhidratlar bağırsaklardaki iyi bakterilerin gelişmesine imkan verir. Bu bakterilerin aynısı anne sütünde de bulunmaktadır.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.