Keratin Bakımı Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar keratin bakımı yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği keratin bakımı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Çeşitli sebeplerden ötürü yıpranmış, canlılığını kaybetmiş ve matlaşmış saçlara profesyoneller tarafından keratin yüklemesi yapılır. Saçın daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayan bu işleme keratin bakım denir.

 

Keratin bakımı ne işe yarar?

 

Saçı sardığı için incelen saç tellerini kalınlaştırır ve pürüzsüz bir hal almasını sağlar. Keratin uygulamasının etkisini kaybetmesi halinde gereken bakım tekrar sağlanmalıdır ve sülfatsız şampuan ve saç kremleri ile daha kalıcı bir bakım oluşturulmalıdır. Saçların yapısını güçlendirmek ve saçları sağlıklı yapısını korumak için uygulanır. Keratin bakımı saçların üzerinde canlılık parlaklık ve onarım gibi etkilerini hemen gösterirken keratin içeren saç bakım ürünleri saçların sadece güçlü yapısını korur ve saçların canlı ve parlak gözükmesini sağlar. Yapılan keratin bakımı sayesinde saçların mat pürüzlü ve cansız görünümünden kurtularak saçların canlı ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz. 

sac

 

Keratin bakımı zararlı mıdır?

 

Keratin bakımı doğru uygulandığı takdirde saçın sağlıklı yapısına kavuşmasını sağlayan, kırık saç uçlarını onaran, elektriklenmeyi önleyen ve saçın parlaklık kazanmasına yardımcı olan gibi birçok olumlu etkisi bulunan uygulamadır. Fakat uygulanan ürün içerisindeki formaldehitin olmadığı veya az miktarda olduğu keratin bakımı sağlanmalıdır. Yani bir zararı yoktur.

 

Keratin bakımının faydaları nelerdir?

 

Boya ve kimyasallardan yıpranmış matlaşmış saçlarınızı onarır bakım yapar. Saçlara parlak ve dolgun bir görünüm kazandırır. 3 aya kadar etkilidir. İncelmiş saç tellerinizi kalınlaştırır saçlardaki kırılmaları ve kopmaları durdurur. Saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Elektiriklenme ve kabarmarmayı durdurur sakinleştirici bakım sağlar.