Kerem Bürsin Türkiye'de Sınıfsal Sorun Var Dedi!

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ünlülerden oyuncu Kerem Bürsin, Instagram sayfasında düzenlediği canlı yayında, Türkiye ile ABD'yi kıyaslarken, Türkiye'de sınıfsal sorunların olduğunu söyledi. 

 

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ünlülerden oyuncu Kerem Bürsin, Instagram sayfasında düzenlediği canlı yayında, Türkiye ile ABD'yi kıyaslarken, Türkiye'de sınıfsal sorunların olduğunu söyledi. Son dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Kerem Bürsin, Instagram sayfasında düzenlediği canlı yayında, Türkiye ile ABD'yi kıyaslarken, Türkiye'de sınıfsal sorunların olduğunu söyledi.

 

Instagram sayfasından yaptığı canlı yayında ABD'deki günlerinden bahseden Bürsin "Mesela Amerika'da ırkçılık gibi öyle bir sistem var. Hapishaneden tutun neredeyse her şeyde bu durum var. Orada siyahilere hala yüzyıllardır devam eden ırkçılık problem mevcut." ifadelerini kullandı. 

 

Türkiye'de sınıflara çok ayrılıyoruz! 

 

Sözlerine devam eden Kerem Bürsin "Burada benim gördüğüm daha çok sınıfsal sorun var. Benim gözlemlediğim, tabii istisnalar vardır, zengin birinin oğlu pizzacıda çalışmayacak. Veya o zengin adam metroyu kullanmayacak. Burada gördüğüm şey illa bir marka takıntısı var. Ben de metroya binebilirim, ilk üzüldüğüm şey oydu. Mesela Keanu Reeves her gün metroya biniyor, kimseyi rahatsız etmiyor. Amerikalılar alışık orada, gündemde olmuyor" ifadelerini kullanan Bürsin "Amerika’da tanınan başarılı bir oyuncu arkadaşım var ve sevgilisi garson. Bu normal bir şey orada. Türkiye’de sınıflara çok ayrılıyoruz. Hepimiz insanız, garsonlara davranış biçimi veya valeye farklı. Sırf cüzdanın kalınlığıyla insan insanlığı değerlendirmemeli" ifadeleriyle sözlerini sonlardı.