Kil Sabunu Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar kil sabunu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kil sabunu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılan kil sabunu özel amaçlı bir yüz sabunudur. Çeşitli mineraller ve kristallerden oluşan kil sabunu cildi ve yüz bölgesini toksinlerden arındırır. Ciltteki koyu lekeleri yok eden kil sabunu cildi ölü hücrelerden de arındırmaktadır.

 

Kil sabunu ne işe yarar?

 

Kil sabunu normal ciltler ve yağlı ciltler için kullanılır. Kil sabunu cilde peeling etkisi yaparak ciltte oluşan ölü tabakanın atılmasını sağlar. Kil sabunu cildin toparlanmasını sağlar ve cilde kadifemsi bir görünüm verir. Kil sabunu ciltte oluşan lekelerin ve oluşan izlerin azalmasını sağlar.

 

Kil sabunu nasıl kullanılır?

 

Özellikle cilde pek çok faydası olarak bilinen kil sabunu ıslak yüze veya ıslak vücuda uygulanmaktadır. Köpürterek ıslak vücuda masaj yaparak uygulanması gerekir. Ayrıca birkaç dakika maske gibi cildinizde ve yüzünüzde de bekletilmelidir. Ardından ılık su ile temizlenmelidir.16 Ara 2020

 

Kil sabunu neye iyi gelir?

 

Çeşitli mineraller ve kristallerden oluşan kil sabunu cildi ve yüz bölgesini toksinlerden arındırır. Ciltteki koyu lekeleri yok eden kil sabunu cildi ölü hücrelerden de arındırmaktadır. Cilt tonunu eşitleyen kil sabunu en doğal ve kullanışlı sabunlardan birisi olarak bilinir.

 

Kil sabunu zararlı mı?

 

İçeriği bakımından tamamen bitkisel ve doğal bir yapıya sahip olan kil sabunu hiçbir yan etki göstermemektedir.

 


Etiketler: