Kışın Nasıl Giyinmeliyiz?

Kış mevsimi doğru giyinilmediği takdirde adeta korkulu bir rüya. Hava da iyice soğumuşken kışın nasıl giyinmeliyiz sizin için araştırdık! İşte detaylar…

 

Kışlık kıyafet seçiminiz hareketlerimizi kısıtlamayan özellikte ve soğuğa karşı dirençli kumaşlar olmalıdır. Pamuk oranı yüksek kumaşların yanında kadife, yün ağırlıklı kumaşlar da sizin için doğru tercihler olabilir. 

Kışın kendinizi sıcak tutmak istiyorsanız dağcıları örnek almak hiç de yanlış olmaz. Dağcılar çetin kış şartlarında kendilerini sıcak tutmak için katmanlama prensibini kullanır. Buradaki amaç ısı kaynağı olan vücudumuzdaki ısıyı hapsetmek için kat kat giyinmektedir. Bu prensibe göre kıyafetler ince olandan kalına doğru giyilmelidir.

 

 

İnce katman:

İnce, vücudu saran tişörtlerden ya da içliklerden oluşan bu katman havayı hapsederek vücudun ısısını korumasına yardımcı olur.

 

Yalıtım katmanı:

Bu katman, ince katmana göre daha bol olmalı ve vücudun en çok ısı kaybedilen baş, boyun, bilek gibi bölgeleri güzelce kapatılmalıdır. Kazak, süveter, kalın kumaşlı gömlekler bu katman için tercih edilebilir.

 

Dış katman:

Dış ortamlara en çok temas eden yüzey olduğu için rüzgâra, yağışa dayanıklı yalıtımlı kumaşlar olması gerekir. Bu katmanda; yağmurluk, yağmur pantolonu hatta bere, eldiven, atkı gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz. Bu detaylara dikkat ederek giydiğiniz parçalar arasında uyum yakalayıp aşırı terleme sorununu da önleyebilirsiniz.



Etiketler: