Kızılcık Şerbeti İle İlgili Flaş Gelişme! Mahkeme Yürütmeyi Durdurdu! Cuma Günü Tekrar Yayında!

RTÜK'ün 5 hafta yayın durdurma cezası verdiği Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili Ankara İdari Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme RTÜK'ün verdiği ceza hakkında yürütmeyi durdurdu. 

 

RTÜK'ün 5 hafta yayın durdurma cezası verdiği Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili Ankara İdari Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme RTÜK'ün verdiği ceza hakkında yürütmeyi durdurdu. RTÜK'ün 5 hafta yayın durdurma cezası verdiği Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili Ankara İdari Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme RTÜK'ün verdiği ceza hakkında yürütmeyi durdurdu. 

 

Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Yayın durdurma kararına rağmen Kızılcık Şerbeti’nin özeti verilmiş ve yeni bölüm tanıtımları çıkmıştı. Ancak son anda gelen telefonla yeni bölüm son dakika iptal edilmişti. Yayını yarıda kesilen Kızılcık Şerbeti'nin final yapacağı iddiaları ise konuşulmaya başlanmıştı. Ancak Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili beklenen karar çıktı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK’ün aldırdığı kararı bozdu ve yürütmeyi durdurdu.

 

Odatv’nin edindiği bilgilere göre dizinin haftalık getirisi ortalama 25  milyon… 5 haftalık yayın durdurmanın yalnızca kanala değil, genel olarak sektöre ve ekonomiye olan eksi etkisi ise 125 milyon TL’ye denk geliyor. Dizi cuma günü yeniden yayınlanacak.