Kolombiyalı Uyuşturucu Baronu Griselda Blanco'nun Hayatı Dizi Oldu! 3 Eşini Öldürttü!

Netflix, 25 Ocak 2024 tarihinde bir mini diziyi yayınlamaya başlayacak. Kolombiya kökenli kokain patroniçesi Griselda Blanco’nun hayatından esinlenen dizide baş rolü Sofia Vergara oynuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

4 çocuk annesi Griselda Blanco, erkeklerin egemen olduğu uyuşturucu piyasasında basamakları hızla tırmandı, gözünü kırpmadan 3 kocasını ortadan kaldırttı, yüzlerce kişiyi öldürttü ve büyük mü büyük bir servete sahip oldu. Tarihin en büyük uyuşturucu imparatorluklarından birini yönetiyordu.

 

Griselda Blanco 1943’te Kolombiya’nın Kartaca kentinde yoksul bir ailede, alkolik ve fahişe bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğumundan bir süre sonra Medellin’e taşındılar. 11 yaşındayken fidye koparmak amacıyla zengin bir ailenin çocuğunu kaçırdı. Ancak aile çocuklarının bir çocuk tarafından kaçırılmasını ciddiye almadı ve bedeli ağır ödedi: Griselda çocuğu öldürdü. 12 yaşında da hayata tutunmak için hem hırsızlığa, hem de fahişeliğe başladı.

 

griselda blanco nun hayati dizi oldu netflix te yayinlanacak

Sofia Vergara Griselda Blanco rolünde Netflix'te yayınlanacak 'Griselda' dizisinde @Netflix

 

13 yaşında kadın satıcısı ve kalpazan Carlos Trujillo ile çalışmaya başladı. Birkaç yıl sonra evlendiler, 3 çocukları oldu. Ama bir süre sonra araları açıldı. Ve Griselda 3 çocuğunun babasını öldürttü. 1960’larda bir kokain kaçakçısı olan Alberto Bravo ile ilişki kurdu. Evlendiler, ABD’ye göç ettiler ve New York’un Queens mahallesine yerleştiler.

 

Griselda ve Alberto vakit geçirmeden bir uyuşturucu imparatorluğunun temellerini attılar. Griselda, Kolombiya’da kadın iç çamaşırları üreten bir atölye açtı. Ama atölyenin gizli bölümleri vardı ve orada kokain depolanıyordu. İç çamaşırı ambalajına sakladığı uyuşturucuları katırlarla sınırdan geçirip ABD’ye sokuyordu. Griselda ve Alberta kısa sürede New York uyuşturucu pazarını ele geçirdi. 1970’lerde 1.500 uyuşturucu satıcısı çalıştırıyorlardı. Ama genç kadın bu kazançlı ticaretin ağır bir bedelini ödedi: Kokainin çeşitli sentetik kimyasallarla karıştırılmasıyla elde edilen “Kokain pastası”nın bağımlısı oldu.

 

1975’te ABD’de açılan bir soruşturmada suçlanınca özel uçağıyla memleketi Kolombiya’ya kaçtı ve kocasıyla aralarında büyük bir kavga patlak verdi: Griselda eşini ortak işletmelerinden milyonlarca dolar çalmakla suçluyordu. Karşılıklı silahlarını ateşlediler. Düellonun sonucu: Alberto Bravo öldü, Griselda Blanco yara bile almadı. Artık uyuşturucu imparatorluğunun tek sahibi olmuştu. 1978’de bir başka kokain taciri Dario Sepulveda ile evlendi. Bir oğulları oldu. Hep birlikte bir kez daha ABD’ye gittiler. Ama bu kez Miami’ye. Uyuşturucu nedeniyle yüzü öylesine çökmüştü ki, Amerikalı uyuşturucu yetkilileri onu tanıyamadı. Ama bu fiziki çöküşü işlerini daha da büyütmesini engellemedi. Serveti 1,5 milyar dolara ulaştı.

 

Çok ama çok acımasızcı. Köpeğine Hitler adını verdi. Kocasıyla ilişkileri olduğundan kuşkulandığı 8 striptizciyi öldürttü. Kiralık katilleri ayrıca epey insanı gözlerini kırpmadan öldürdü. Kiralık katillerinden biri, Jorge Ayala, onu anlatırken, “Savaşı seviyordu” dedi. Kentin çeşitli çeteleri arasındaki çatışmalarda hayatlarını kaybedenleri toplamak için bir gün Burger King’ten bir frigorifik kamyonet kiralandı.

 

1983’te kocası, oğullarıyla birlikte Kolombiya’ya kaçtı. Griselda Blanco intikam için onu arabasında kıstıran kiralık katillerine öldürttü. Arka koltukta oturan oğullarına bir şey olmamıştı.

 

Sonunda, 2 yıl sonra, yani 1985’te Kaliforniya’da ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanı Bob Palumbo tarafından yakalandı. 10 yıldır peşindeydi. Kokain imal etmek, ABD’ye sokmak ve dağıtmak suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 3 eşinin ölümünden ikinci derecede suçlu bulundu. Bu da cezasının 2004’e kadar uzatılacağı anlamına geliyordu.

 

Cezasını tamamlayınca Kolombiya’ya sınır dışı edildi. Artık sakin bir hayat yaşamak istiyordu. Ama olmadı. 2012’de bir kasap dükkanında başına sıkılan 2 kurşunla öldü. 69 yaşındaydı.