Korona Virüsü Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey!

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda korona virüsü hakkında bilinmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda korona virüsü hakkında bilinmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda korona virüsü hakkında bilinmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Evde oturmanın bir zorunluluk olduğu şu günlerde bulunduğumuz ortamı ve eşyaları temiz tutmak ayrı bir önem taşıyor. Zamanımızın çoğu evde geçse de alışverişe çıkmak ve paket servisler beraberinde belirli riskleri getiriyor. Alışverişte kullanılan eldiven, maske, poşetler, ayakkabılar ve kıyafetler de risk taşıyabilir. Bu nedenle virüsün hangi yüzeylerde ne kadar kaldığı, hangi dezenfektanların kullanılacağı gibi bilgiler işimize yarayabilir.

 

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme merkezine (CDC) göre virüsün iki temel yayılma şekli var. İnsanların birbirine 1,5 metreden daha yakın durması ve enfekte kişinin öksürük veya hapşırığı ile havaya dağılan damlacıkların başkaları tarafından solunması virüsün yayılmasına neden oluyor. İşte bu nedenle uzmanlar elleri yıkamayı, sosyal mesafeyi korumayı ve çok dokunulan yüzeyleri dezenfekte etmeyi öneriyorlar.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.