Krem Nedir? Ne İşe Yarar? Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar krem kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği krem sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu uygulama nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Krem veya Nemlendirici, içerisinde bulunan etkin maddenin, taşıyıcı olan yağ, mum gibi maddelere karıştırılmasıyla hazırlanan ve güneş, yağmur vb. dış etkenlerden korunması amacıyla yüzeysel olarak kullanılan ilaçlar ile koyu kıvamlı kozmetik maddelere verilen isimdir. 

 

Krem ne işe yarar?

 

Krem, diğer cilt bakım ürünlerinden farklı olarak yalnızca kusurları kapatmak ile kalmaz. Aynı zamanda kusurlu bölgeler üzerinde bir bakım da gerçekleştirir.

 

Kremin faydaları nelerdir?

 

Cilt üzerinde meydana gelen çizik, yara, yanık gibi hafif yaralanma kaynaklı durumların tedavisinde kullanılan krem, reçetesiz bir şekilde eczanelerden temin edilebilen ve yaygın olarak kullanılan bir kremdir.

 

krem

 

Krem nasıl seçilir?

 

Normal cilt tipine sahip olan kişilerin ciltlerindeki yağ ve nem oranı dengelidir. Bu nedenle belirli cilt sorunlarının çözümüne yönelik hazırlanan ürünler yerine, cilde nem ve mineral takviyesi uygulayan su bazlı nemlendiricilerden yana seçim yapılmasında fayda vardır.

 

Krem seçerken nelere dikkat edilmesi gerekir?

 

Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma etkisi olan bir ürün seçin. Güneşten koruyucunuzun içinde aramanız gereken aktif maddeler, avozolone ve mexoryl gibi, zararlı ışınları bloke eden etkili maddeler olmalıdır. Artı olarak antioksidan desteği de sağlayan ürünleri tercih edilmelidir.

 



Etiketler: