Latin Amerika Ülkesi Paraguay'da Diplomatik Skandal! 'Hayali Devletle Diplomatik İlişki Kurdu Kovuldu!'

Latin Amerika ülkesi Paraguay’da Tarım Bakanlığı Müsteşarı Arnaldo Chamorro, olmayan bir devletle diplomatik ilişki kurulmasını öngören bir anlaşma imzaladığı gerekçesiyle kovuldu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Olmayan bu devletin adı “Kailasa Birleşik Devletleri” idi. Sözde Güney Amerika’nın kuzeyindeki bir adada yer alıyordu. “Geldiler, Paraguay’a yardım etmek istediklerini söylediler, bir çok proje sunular. Onları dinledim ve inandım. İşte sonuç” diye itiraf etti kovulan Müsteşar Arnaldo Chamorro. Sözde devletin heyetini Tarım Bakanı Carlos Gimenez de kabul etmişti!

 

Chamorro, bakanlığın antetli kağıdına yazdığı bilgi notunda, “Kailasa Birleşik Devletleri’nin saygıder lideri Nithyananda Paramashivam’ı Hinduizm’e, insanlığa ve Paraguay Cumhuriyeti’ne destekleri için kutluyorum” iffadesini kullanmıştı. Bir de Parauay Hükümeti’ne tavsiyelerde bulunuyordu:

 

“Paraguay, Kailasa Birleşik Devletleri ile diplomatik ilişki kurmak için tüm imkanlarını kullanmalı, bu devletin başta Birleşmiş Milleter olmak üzere uluslararası kurumlara üye olmasına öncülük etmeli…”

 

Paraguay basını, sözde “Kailasa Birleşik Devletleri”nin Devlet Başkanı olan kişi aslında bir Hindistan vatandaşıydı ve dolandırıcılık suçundan aranıyordu.



Etiketler: