Makyaj Malzemeleri Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar makyaj yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği makyaj sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu uygulam nasıl yapılır? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 
 

1. Makyaj Bazı

 

Makyaj bazı, fondötenden önce yüze uygulanan şeffaf bir jeldir. Cildinizi pürüzsüzleştirir ve kusurları kapatır. Makyaj bazını yüzünüze pürüzsüz bir şekilde yayın ve fondötene geçmeden önce kurumasını bekleyin.

makyajbazı

 

2. Fondöten

 

Fondöten cilde eşit, homojen bir renk oluşturmak, kusurları örtmek ve bazen doğal cilt tonunu değiştirmek için yüze uygulanan sıvı veya pudra makyajdır. 

 

 

3. Kapatıcı

 

Kapatıcılar küçük kusurları, koyu halkaları ya da lekeleri gizlemek içindir. Ten renginize uyan bir ton seçmemiz gerekir. Sorunlu noktalara uygulayın ve yüzük parmağınızı kullanarak yumuşak hareketlerle yayın.

 

kapatıcı

 

4. Allık

 

Allık, teninize doğal bir ışıltı katacaktır. Ten renginizle uyumlu bir ton seçin. Boyayı elmacık kemiğiniz boyunca yayın. Daha göz kamaştırıcı bir görünüm için, elmacık kemiğinizin en üst noktasına biraz parlak allık ya da çok az aydınlatıcı dokundurun.

allık

 

5. Pudra

 

Pudra, makyaj malzemesi olarak kullanılan bir çeşit kozmetik ürünüdür. Pudra eskiden pirinç unundan yapılırken günümüzde çok daha başka maddelerden yararlanmaktadırlar. Nişasta, talk, kalsiyum karbonat, çinko ya da titan oksitleri gibi maddeler bugün güzellik malzemelerinin içinde yer almaktadır. 

 

pudra

 

6. Göz Farı

 

Far, göz kapağına renk vermesi için kullanılan çeşitli renklerde, ışıltılı ya da simli olabilen makyaj ürünüdür. Toz, bilyalı, likit, krem çeşitleri bulunmaktadır. Göze dumanlı veya aydınlık bir görüntü verir. Tekli veya pek çok renk bir arada bulunabilir. 

far

 

7. Eyeliner

 

Eyeliner, gözleri tanımlamak için kullanılan bir kozmetiktir. Göz çevresine uygulanır. Genellikle çeşitli estetik etkiler yaratmak için kullanılır. 

eyelıner

 

8. Maskara

 

Rimel veya maskara, kirpikleri kıvırmak ve daha uzun göstermek için fırça ile sürülen boyalı sürmedir.

maskara

 

9. Ruj

 

Rujunuzu sürmeden önce, dudaklarınızı ölü hücrelerden arındırın ve yağsız bir dudak kremi ile nemlendirin. Ardından, bir peçete veya makyaj pamuğuyla fazlalığı alın. Dudaklarınızı belirginleştirmek ve kenarlara dağılmasını engellemek için dikkatlice dudak kaleminizi uygulayın. Dudaklarınızın ortasından başlayın ve ruju dışarı doğru çekerek bütün boşlukları doldurun.

ruj

 

10. Bronzer

 

Yüz hatlarının daha belirgin olmasına yardımcı olan bronzer, özellikle elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinde tercih edilir. Cilde bronzluk vermesinin dışında yüzü boyutlandırmak, gölgelendirmek ve cilt rengini ısıtmak için de kullanılabilen bu ürünün ten rengine uygun tonda seçilmesi büyük önem arz eder.

bronzer



Etiketler: