Malezya'da Tahta Süper Zengin Bir Sultan Oturdu!

Ne tahttan çekilen var, ne de tahtta oturanın ölümü. Ama 31 Ocak tarihi itibariyle Malezya’da Kral değişti. Önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi 65 yaşındaki Sultan İbrahim yönetecek. Çünkü, Malezya’da, eski 9 krallığı oluşturan ailelerin şefleri her 5 yılda bir içlerinden birini Kral seçiyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yeni Kral’ın 5 yıl boyunca kendinden epey söz ettireceği kesin. Har vurup harman savurmasından, sözünü esirgememesine kadar bir çok ilginç özelliği nedeniyle.

 

İşte yeni Kral İbrahim ile ilgili olarak bilmeniz gerekenler…

 

Sultan İbrahim İsmail İskender, Sultan Pahang’ın yerine 17’nci Malezya Kralı olarak tahta oturdu. Meşruti bir krallık olan Malezya’da İngiltere’den bağımsızlığın kazanıldığı 1957’den bu yana yürürlükte olduğu bir sistem var: Her 5 yılda bir önceden belirlenmiş sıraya göre, ülkenin kurucu 9 kraliyet ailesinin reisi tahta çıkıyor.

 

Malezya Anayasası, Kral’ın ticaret yapmasını yasaklamasına rağmen Sultan İbrahim büyük bir ticari imparatorluğun başında. Bir çok şirkette yatırımı, sadece Malezya’da değil, yurt dışında da çok sayıda mülkü var.

 

Yapılan değerlendirmelere göre, Kral İbrahim’in mal varlığı 5,7 milyar Dolar’ın üstünde. Madencilik ve telekomünikasyon sektörlerinde yoğunlaşan yatırımlarının en dikkat çekicilerinden biri de palma yağı üretimi. Ayrıca, Avustralya’nın Perth bölgesinde 5 milyon Euro değerinde göz kamaştırıcı bir villası, Singapur’da Beyaz Saray’ın 3 katı genişliğinde bir mülkü var.

 

İbrahim, Malezya’da da çok sayıda mülke sahip. Bir kaçını sayalım: 1933’te inşa edilen, resmi konut olarak kullandığı, 122 hektara yayılmış “Istana Bukit Serene Sarayı”, 40 bin kişilik stadyum, New York’taki Manhattan semtinin yarısı büyüklüğünde lüks mü lüks “Forest City” mahallesi.

 

Garajı da zenginliğinin bir başka vitrinini oluşturuyor: 300 lüks aracın sıralandığı garajda, büyük büyük babasının yakın dotu olan Adolf Hitler’in armağanı bir araba da bulunuyor.

 

Uçak filosu da muhteşem: 3 “Gulfstreams”, bir “Boeing-737”.