Manikür Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de tırnaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar manikür yaptırırken nelere dikkat etmelidir?  Manikür nasıl yapılır? Tırnaklarımıza nasıl bakmalıyız? Protez tırnağın zararları nelerdir? Cevabı haberimizde...

 
Manikür, el ve özellikle eldeki tırnakların bakımının genel adı. Tırnak törpüleme, oje sürme ve tırnak dibi etlerinin temizlenmesi gibi eylemlerin geneline denir. Kadınlar arasında yaygın bir bakım türü olan manikür, güzellik salonları ve kuaförler tarafından yapılır. 
 
 

Manikür nasıl yapılır?

 
 
El tırnaklarındaki kalkmış deriler itilerek düzgün bir görünüm sağlanır. Ellere krem sürülür ve hafif bir masaj yapılır. Nemlenen eller kurumaya bırakılır. Ardından tırnak uçlarına french çekilir ve ardından parlatıcı veya rakı beyazı tonlarında oje sürülerek manikür ve french işlemi tamamlanır.
 
tırnak
 

Manikürün zararları nelerdir?

 
 
Sağlıksız koşullarda yapılan manikür, tırnak mantarından Hepatit B'ye pek çok hastalığa neden olabilir. Ortak kullanılan manikür aletleri; bakteriyal, viral enfeksiyonlar ve mantar için risk taşır. 
 
 

Manikürün faydaları nelerdir?

 
 
Manikür, eklemlerin hareketliliğini sağlar. Ellerin rahatlamasına yardımcı olur. Pürüzsüz ve yumuşak tırnaklara sahip olursunuz. Tırnaklarınızın mantar gibi rahatsızlıklara yakalanmasını önler sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olmanızı sağlar.
 
 


Etiketler: