Mansur YavaÅŸ CumhurbaÅŸkanlığı Adaylığı Ä°çin Dikkat Çeken Açıklamalarda Bulundu!

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'i ziyaret ederken, son günlerde konuÅŸulan CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

 

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'i ziyaret ederken, son günlerde konuÅŸulan CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'i ziyaret ederken, son günlerde konuÅŸulan CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

 

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ net konuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde ismi adaylık için geçen YavaÅŸ, "Ben siyasetin içinde deÄŸilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum" dedi. Ä°YÄ° Parti'den istifa ederek Zafer Partisi'ni kuran Ümit ÖzdaÄŸ, birkaç gün önce cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ'ın adaylığını destekleyeceklerine dair açıklama yapmıştı. Mansur YavaÅŸ cephesinden ise adaylıkla ilgili iddialar reddedilmiÅŸ ve Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin getirdiÄŸi görevlerin yerine getirilmeye devam edeceÄŸi ifade edilmiÅŸti. YavaÅŸ’ın, bugün Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'i ziyaret etmesi kulislerde hareketlilik yarattı. GörüÅŸme sonrası bir açıklama yapan YavaÅŸ, dikkat çeken ifadeler kullandı.

 

Belediye başkanı işini yapmalı!

 

YavaÅŸ adaylığı ile ilgili “Ben bu tür ÅŸeylere hiç yorum yapmıyorum. Beni belediyecilik anlayışıma göre bir belediye baÅŸkanı seçildiÄŸi andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne siyasi partilere, ne de siyasi partilerin genel baÅŸkanlarına laf söylemeli, ne de onların iç iÅŸlerine karışmalı. Ä°ÅŸini gücünü yapmalıdır. Seçilmeden önce ÅŸöyle bir söz vermiÅŸtim, “Bize oy vermeyenleri düÅŸman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız” diye… O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak, eÅŸit bir ÅŸekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Bu arada bazen siyasi muarızların konuÅŸmalarına da ÅŸahit oluyoruz ama o çizgimi de bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceÄŸim çünkü ben siyasetin içinde deÄŸilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu ÅŸekilde de devam edeceÄŸim. Açıklamalar rızam dışındadır. Ben de görevimin başındayım.” ifadelerini kullandı.