Mark Zuckerberg Dünyanın Sonuna Hazırlık İçin Hawaii'de Sığınak Yaptırıyor!

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, dünyanın ve zamanın sonuna hazırlık için Hawai’de atom bombasına bile dayanıklı bir kapıya sahip olacak devasa bir yer altı sığınağı inşa ettiriyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Zuckerberg, Hawai’nin Kauai bölgesinde bulunan 600 hektarlık çiftliğine her yıl yüzlerce hektar daha ekliyor. Son gelişme: Zuckerberg, bu uçsuz bucaksız çiftliğinde 465 mekrekare büyüklüğünde enerji besin gibi temel ihtiyaç maddelerini stoklayan, ayrıca 17 metre yarı çapında ve 6 metre yüksekliğinde su deposuna sahip bir yeraltı sığınağı inşa ettiriyor.

 

Zuckerberg, 170 milyon dolara satın aldığı bu arazide inşaata da 100 milyon dolardan fazla para harcıyor. İnşaatın tümünün 250 milyon dolara mal olacağı hesaplanıyor.

 

Peki, teknoloji milyarderlerini korkutan dünyanın sonu korusu neye dayanıyor.

 

Cevap: Rusya-Ukrayna savaşının kontrolden çıkması, Ortadoğu’da İsrail-Hamas savaşının tüm bölgeye yayılacak bir hesaplaşmaya dönüşmesi, Batı kentlerinin suç örgütlerinin egemen olacağı ölüm ve hatta katliam alanlarına dönüşmesi, Batı’daki finansal durumun iyiden iyiye kötüleşmesi…

 

Mark Zuckerberg tek örnek değil: Amazon’un patronu Jeff Bezos, Florida açıklarındaki Indian Creek adasında 147 milyon dolara arazi satın aldı ve bir çok yeraltı sığınağı inşa ettirdi.

 

Bir başka örnek: “Open AI” kurucusu Sam Altman, Yeni Zelanda’da kıyamet gününde işe yarayabileceği kaygısıyla inşa edilmiş bir yeraltı sığınağına sahip büyük ve lüks bir mekan satın aldı.