Masaj Nedir? Nasıl Yapılır? Teknikleri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlar masaj yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği masaj sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Masaj vücudun yumuşak dokularının manipülasyonudur. Masaj teknikleri genellikle eller, parmaklar, dirsekler, dizler, önkollar, ayaklar veya bir cihazla uygulanır. Masajın amacı genellikle vücut stresi veya ağrılarının tedavisine yöneliktir. 

 

Masaj türleri nelerdir?

 

Masaj kendi içinde kollara ayrılarak farklı çeşitlerle uygulanabilir. Bunlar; Klasik Masaj, Thai Masajı, Aromaterapi Masajı, Refleseloji Masajı, Lenf Drenaj Masajı, Sporcu Masajı, Baş-Boyun ve Omuz Masajı, Sıcak Taş Masajı, Shiatsu Masajı gibi masaj türleri vardır.

 

Masajın zararları nelerdir?

 

Eğitimsiz kişiler tarafından yapılan masaj uygulamalarının özellikle kemik erimesi, omurgada kireçlenme, bel ve boyun fıtığı hastalarında omurga kırıkları, sinir yaralanmaları, felç ve kalıcı sakatlıklara neden olabilir.

 

masaj

 

Masajın vücuda etkileri nelerdir?

 

Masaj damarların ve sinirlerin uyarılmasını sağlayarak hücresel faaliyetleri arttırır. Dokuların beslenmesini ve daha fazla oksijenle zenginleşmesini sağlar. Metabolik atıkların daha hızlı bir şekilde dokulardan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Deri gerginliğini ve parlaklığını arttırır.

 

Masaj neye iyi gelir?

 

Masaj, kasların rahatlamasını sağlayarak ağrı hissinin azalmasına yardımcı oluyor. Stresi azaltan masaj aktivitesi, kasların gerginliğinin ortadan kalkmasını sağlıyor. Bölgesel enerji bloklanmaları, kas sıkışmaları, yanlış hareket nedeniyle yaşanan tutulmalar masaj yardımı ile yok olabiliyor.

 

Masaj teknikleri nelerdir?

 

Öfloraj (Sıvazlama tekniği), Petrisaj (Yoğurma tekniği), Friksiyon (Dairesel Baskı tekniği), Tapotman (Avuç içi darbe tekniği), Vibrasyon (Titretme) gibi teknikler, yaygın masaj teknikleridir.

 

 

 


Etiketler: