Maskara Ne İşe Yarar? Nasıl Seçilir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar maskara sürüyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği maskara sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Rimel veya maskara, kirpikleri kıvırmak ve daha uzun göstermek için fırça ile sürülen boyalı sürme.

 

Maskara ne işe yarar? 

 

Maskara, kirpiklerin her bir telinin daha uzun, hacimli ve dolgun görünmesini sağlayarak makyajını ve bakışlarını daha etkileyici kılan bir ürün. Her tip makyajda kullanılabildiği gibi, kadınların hayatında yüz yıllardan beri farklı formlarda varlığını sürdürmekte. Ancak en doğru sonucu alabilmek için kendine en uygun ürünleri tercih etmende fayda var.

 

Maskara nasıl seçilir?

 

Maskara seçerken önceliğin, satın alacağın üründen hangi beklentilerin olduğunu tespit etmek olmalı. Örneğin, hâlihazırda uzun kirpiklerin varsa ve yalnızca onları belirginleştirmek ve daha dolgun hale getirmek istiyorsan, kirpikleri tek tek ayıran ürünlere yönelebilirsin. Hacimsiz ve kısa kirpiklerden şikayetçiysen ve onları uzatmak istiyorsan, kirpikleri besleyen ve hacim veren maskara çeşitleri senin için daha doğru olabilir. Maskara fiyatları ve etkileri üzerine yaptığın kısa bir araştırmadan sonra kendine en uygun ürünü kolaylıkla bulabilirsin.

 

Maskara nasıl sürülür?

 

Maskara, sürmesi oldukça basit görünse de esasen komplike makyaj ürünlerinden biri. Öncelikle maskarayı sürmeden önce göz çevrenin temiz olduğundan emin olmalısın. Zaten makyaj yapmaya başlamadan önce cildini derinlemesine temizlemen ve nemlendirmen, tüm makyajının daha güzel görünmesini sağlar. Ek olarak, göz çevrende herhangi bir makyaj kalıntısı kalmadığına da emin olmalısın. Yüzün makyaja hazır hâle geldikten sonra, sıra makyajınla uyumlu bir maskara seçmeye gelir. Eğer yok gibi bir makyaj, diğer adıyla no-makeup makeup tarzında bir makyaj yapacaksan, şeffaf maskara kullanarak yalnızca kirpiklerini daha belirgin hâle getirebilirsin. Eğer doğal görünümlü ya da toprak tonlarında bir makyaj tercih ediyorsan, kahverengi maskara çeşitleri de makyajınla uyum sağlar. Kirpiklerinin tel tel ayrık görünmesini istiyorsan, başvurabileceğin birkaç yöntem var. İlki, transparan pudralardan yardım almak. Bir kulak ya da makyaj çubuğu ile kirpiklerine hafifçe transparan pudra uyguladıktan sonra maskara sürdüğünde, kirpiklerin daha ayrık ve güzel görünür. Bir diğer yöntem ise temiz bir kirpik fırçası ile kirpiklerini taradıktan sonra maskara sürmek. Özellikle biten maskaralarının fırçalarını tamamen temizleyip hijyenik hâle getirirsen, onları da bu amaçla kullanabilirsin. Ayrıca maskaranı sürerken gözünün altına ya da üstüne bulaşmaması için, bir çay ya da tatlı kaşığını kirpiklerinin altına koyarak maskaranı uygulayabilirsin.

 

Uzun süre kalıcı maskara için uygulama önerileri nelerdir?

 

Bazı maskaralar gün içinde akma veya bulaşma gibi sorunlar yaratabilir. Maskara yoğun bir renge ve yapıya sahip olduğu için, böyle bir durumda özellikle dışarıdaysan, makyajını temizleyip tazelemek oldukça zor olabilir. Maskaranı daha kalıcı bir hâle getirmek için kullanabileceğin yöntemler ile bu tip problemlerden tamamen kurtulabilirsin. Her mevsim ve hava koşulunda akmayan bir maskaran olsun istiyorsan, tercihin ilk etapta su geçirmez ürünlerden yana olmalı. "Waterproof" ibaresi ile de belirtilen bu ürünler, yağmur yağdığında ya da terlediğinde akma sorunu yaşamanı engeller. Maskaranın kirpiklerinde yarattığı hacimli etkinin devam edebilmesi için maskaranı mutlaka birkaç kat sürmende fayda var. Ancak elbette 2-3 katı geçmemen daha ideal; aksi takdirde bu defa kirpiklerin çok fazla miktarda ürüne maruz kaldığı için yapışabilir. Hem kirpiklerini taramak hem de ürünü daha uzun süre muhafaza edebilmelerini sağlamak için maskara bazlarından da yardım alabilirsin. Maskaradan önce bir kat halinde maskara bazı sürerek makyajının kalıcılığını artırabilirsin. Son olarak, sana kullanımı en rahat ve pratik gelen şekle sahip maskaraları tercih etmelisin. 



Etiketler: