Kapatıcı Nedir? Cilt Tonunuza Göre Göz Altı Kapatıcısı Nasıl Seçilir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar  kapatıcı kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği kapatıcı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Kapatıcı, concealer'ın dilimizdeki karşılığı. Her tip makyaj uygulamasında kullanılabilen kapatıcılar; ciltteki renk eşitsizliğini, lekeleri, sivilceleri ve yorgunluk izlerini gizlemek için birebir. Aynı zamanda yüzü aydınlatmak ve son dönemlerde popülerliği gitgide artan kontür uygulamalarını yapmak için de sıklıkla kullanılır. Göz altı kapatıcı ürünler ise direkt olarak göz altında bulunan lekelere ve izlere odaklanır. Göz altlarının en yorgun ve çökük göründüğü günlerde bile, göz altı kapatıcıları aydınlık ve sağlıklı bir görünüme kavuşmanı sağlar.

 

Cilt tonunuza göre göz altı kapatıcısı nasıl seçilir?

 

Göz altı kapatıcılarının farklı cilt tonlarına göre belirlenmiş birçok seçeneği mevcut. Göz altı kapatıcılarının amacı göz altlarında aydınlık bir görünüm yaratmak. Bu sebeple kendin için en iyi göz altı kapatıcısı tonunu seçerken ten renginden 1-2 ton daha açık bir ürünü tercih etmelisin. Aynı durum kontür uygulamaları için de geçerli. Kapatıcını yüzünü biçimlendirirken bazı bölgeleri ön plana çıkarmak için kullanıyorsan, fondöteninden daha açık tonda bir kapatıcı kullanmalısın. 

 

Yapılarına göre göz altı kapatıcısı önerileri nelerdir?

 

Göz altı kapatıcıları, her makyajsevere kullanım kolaylığı yaratmak amacı ile likit, krem, stick gibi farklı formlara ayrılır. Likit göz altı kapatıcılarının neredeyse hepsi kendinden fırçalı bir tasarıma sahiptir. Özellikle makyaja yeni başlayanlar ya da makyaj yapmak için kısıtlı zamanı olanlar için likit kapatıcıları uygulamak oldukça kolaydır. Göz altlarına yeterli miktarda kapatıcı sürmen ve bir makyaj fırçası ya da süngeri yardımı ile ürünü cildine yedirmen yeterlidir. Stick göz altı kapatıcılarının kullanım şekli de hemen hemen aynıdır. Onları bir fırçayla değil, direkt olarak yüzüne uygulayabilirsin. Ancak yine sürdükten sonra doğal bir görünüm yakalayabilmek adına, cildine eşit şekilde dağıtman oldukça önemli. Krem göz altı kapatıcılarını ise parmağınla ya da bir makyaj fırçası ile uygulayabilir, daha sonra aynı şekilde dağıtabilirsin.

 

Göz altı kapatıcısı kullanırken en çok yapılan hatalar nelerdir?

 

Göz altı kapatıcısı kullanımında sıklıkla yapılan bazı hatalar var. Bu hatalar hem makyajın doğallığını bozar hem de kullandığın üründen tam verim alamamış olursun. Yapılan ilk hata, kapatıcı seçerken fazla açık tonlara yönelmek. İdeal kapatıcının ten renginden bir ya da iki ton açık olması daha doğru, ancak çok daha açık tonlar cildinde daha sağlıksız bir görünüme yol açabilir. Yapılan bir diğer hata, aslında neredeyse tüm makyaj malzemeleri için geçerli. Başta likit ürünler olmak üzere, tüm göz altı kapatıcılarının açıldığı tarihten itibaren işleyen bir kullanma süresi var. Bu süreyi geçen ürünleri kullanmaya devam ettiğinde göz altı kapatıcın kuruyabilir. Bu da, göz altında pürüzlü ve yapay bir görünüme sebep olur. Göz altı kapatıcını göz kapaklarına uyguladığında, ürün gözünün katlanma bölgesinde birikebilir. Bu da göz makyajının kötü görünmesine neden olabilir. Göz kapaklarındaki tonu da eşitlemek için far bazlarından yardım alman, çok daha doğru sonuçlar elde etmeni sağlar. Son olarak, göz çevrenin yüzündeki en hassas bölge olduğunu hatırlatmakta fayda var. Hem cilt sağlığını korumak hem de kusursuz bir makyaj uygulaması yapabilmek için, göz altı kapatıcısından önce cildine nemlendirici sürmen oldukça faydalı. Böylece cildin daha pürüzsüz ve sağlıklı bir hale gelirken makyaja da hazırlanmış olur. İhtiyacı olan nemi karşılamış göz altlarında kapatıcı çok daha doğal ve ipeksi görünür.

 

Göz altı kapatıcı sürme teknikleri nelerdir?

 

Göz altı kapatıcını göz makyajını yaptıktan sonra uygulamak. Far kullanmadığın göz makyajlarında bu sıralama o kadar önemli değil, ancak yine de göz altı kapatıcını en son uygulamak işini çok daha kolaylaştırabilir. Çünkü göz makyajını yaparken kullandığın ürünlerden minik partiküller göz altına dökülebilir. Kapatıcını daha sonra uyguladığın takdirde bu tip makyaj kalıntılarını da cildinden süpürmüş olursun. Yağlı bir cilde sahipsen ya da ten makyajı ürünlerinin cildinde yeterince kalıcı olmadığından şikayetçiysen, kapatıcının üstünden bir transparan pudra ile hafifçe geçebilirsin. Böylece makyajın daha sabit ve kalıcı olacaktır. Göz altı kapatıcını yalnızca kirpik dibinden 1-2 cm aşağı sürmek yerine daha geniş bir alana uygulamalısın. Böylece daha doğal ve aydınlık bir görünüm elde edebilirsin. Ayrıca göz sağlığını korumak ve sürdüğün ürünü kolayca dağıtabilmek için, sürmeye kirpik dibinin biraz altından başlamanda fayda var. En doğru uygulamayı gerçekleştirebilmek adına seçtiğin kapatıcı ile göz altına bir ters üçgen çizebilirsin. Ürünü yayarken cildine tam olarak yedirebilmek için hafif tampon hareketler ile uygulaman yeterli. Daha doğal bir görünüm için makyaj fırçanı veya süngerini hafif nemli olarak kullanabilirsin.

 

 


Etiketler: