Maya Maskesi ile Ucuza Güzellik!

Youtube'da yayınladığı doğal güzellik videoları ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Seher Akgül, kanalında yayınladığı yeni videosunda takipçilerine maya maskesi ile güzelleşmenin yollarını anlattı. 

 

Youtube'da yayınladığı doğal güzellik videoları ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Seher Akgül, kanalında yayınladığı yeni videosunda takipçilerine maya maskesi ile güzelleşmenin yollarını anlattı. Maya maskesi ile ilgili internette bir çok yanlış bilginin yer aldığını belirten ünlü Youtuber, maya maskesinin doğru uygulanması durumunda sizi 5 yaş gençleştirdiğini belirtti. Peki doğru maya maskesi uygulaması nasıl yapılmalı? 

 

Öncelikle bir kapta sıcağa yakın buharlaşan bir su üzerine başınızı eğerek buhar yardımı ve ısı ile gözeneklerimizin iyice açılmasını sağlamalısınız. Bunu yapmanızın en temel sebebi cildin ve gözeneklerin mayadan son derece iyi şekilde faydalanabilmesidir.

 

Başınızın üzerine bir havlu örterek 2-3 dakika buharın üzerinde bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu işlemi yaparken çok yakınlaşarak cildinizi yakmaktan sakının.

 

Bunun sonrasında ince yada kalın şekilde mayayı cildinize yayın. Göz çevresi göz altları ve hatta kaşlarınızın üzerine dahi sürebilirsiniz.

 

Maske yüzünüzde 20 dakika bekletilmelidir. Maya maskesi yüzünüzdeyken mimik hareketlerinin yapılmasından kaçınmanız en doğrusu olacaktır.

 

20 dakikanın sonunda cilt nemli ve sıcak bir havluyla güzelce örtülür ve bir 5 dakikada böyle beklenerek maya ciltten bu şekilde arındırılır.

 

En son uygulama ise buz uygulaması. Bu uygulama maske sırasında açılan gözenekleri sıkılaştıracak ve size asıl genç görünümü sağlayacak olan uygulamadır.

 

Videonun detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.