Meksika'da Bir Zürafa Sıcaktan Kurtulmak İçin 2 Bin Kilometre Seyahat Etti!

Meksika’da Benito adlı zürafa doğal yaşam çevresi sıcak hava dalgasının etkisine girince, iklimi daha ılıman olan Meksika’nın orta bölgesine götürüldü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Benito adlı erkek zürafanın 40 saat süren bu yolculuğu yapması, Meksika hayvan hakları savunucularının kampanyası sayesinde mümkün oldu.

 

Hayvan hakları savunucuları Meksika’nın kuzey sınırındaki Claded Juarez’deki Central Park hayvanat bahçesinde yaşayan zürafanın aşırı sıcaklardan kötü etkilendiğini belirterek ülkenin orta kesiminde, başka zürafaların da yaşadığı bir koruma alanına nakledilmesini istedi. Sonunda amaçlarına ulaştılar.

 

Bir vinç zürafanın yerleştirildiği konteyneri dikkatlice kaldırdı ve bir kamyona yerleştirdi. Kent halkı da bu uğurlamaya katıldı. Bazıları “Seni seviyoruz Benito” diye alkış tuttu.

 

Benito, Puebla eyaletindeki “Africam Safari” doğal yaşam alanına ulaşmak için 2 bin kilometre yolculuk yaptı. “Africam Safari”de araçlarıyla gelen ziyaretçiler hayvanları tıpkı bir safaride olduğu gibi yaşam alanlarında gözleyebiliyorlar.

 

5 metre genişliğindeki konteyner, Benito için özel olarak tasarlandı ve birkaç gün götürülüp getirilerek alışması sağlandı. Konteynere zürafanın beslenmesi için saman, sebze, su konuldu.

 

Yolculuk boyunca Benito’ya bir grup polis eşlik etti.