Meksika'da Gelin Balayı Yerine Cezaevine Gitti!

Meksika’nan başkenti Meksiko City’de, Aralık ayı sonunda bir genç kadın tam evleneceği sırada güvenlik güçlerince yakalanıp bileklerine kelepçe vuruldu. Gelin adayı adam kaçırmak, fidye ve haraç istemek gibi iddialarla suçlanıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Gelin adayı Nancy, 22 Aralık 2023’te hayatının en mutlu gününü yaşamaya hazırlanıyordu. Damat adayı Clemente ile evlenecekti. Ama düğünden hemen hemen önce polis mekanı basıp Nancy’nin bileklerine kelepçeyi geçirdi. “Raton” (Fare) takma adıyla bilinen Clemente ise kayıplara karıştı.

 

Polis Clemente’in portresini ve Nancy’nin gelinliğiyle kelepçelenmiş fotoğraflarını yayınladı. Ayrıca birkaç kişi daha tutuklandı. Suçları? Tavuk işi yapan bir kasabın 4 elemanını kaçırmak. Biri fidye için kaçırılanları çetenin merkezine götürmekle, bir başkası tavuk ve yumurta ticareti yapanlardan toplanan haraçların hesabını tutmakla suçlanıyor.

 

Ayrıca hepsinin Ocak ayı başında drone ile düzenledikleri saldırıda 6 kişiyi öldüren uyuşturucu karteli “Michoacana” ailesiyle bağlantıları tespit edildi. Polis, bu operasyonlar sayesinde tavuk ve yumurta satıcılarından toplanan haracın 47 milyon dolar azalmasını sağladığını açıkladı.