Metin Yüksel Dikkat Çeken Fenerbahçe Hisse Senedi Analizi! '300 Kanarya İle Tavan!'

Paramedya ekonomi ve borsa yazarı Metin Yüksel Fenerbahçe'nin hem lig, hem de Avrupa'da süren galibiyet serisi sonrası çarpıcı ifadeler kullanarak kaleme aldığı Fenerbahçe hisse senedi analizi ile gündem oldu. 

 

Paramedya ekonomi ve borsa yazarı Metin Yüksel Fenerbahçe'nin hem lig, hem de Avrupa'da süren galibiyet serisi sonrası çarpıcı ifadeler kullanarak kaleme aldığı Fenerbahçe hisse senedi analizi ile gündem oldu. 

 

İşte Metin Yüksel’in o yazısı:

 

Pendikspor maçı 2500 kişilik stadı ile ‘’temasa’’ zevkini ‘’taban’’ yapan bir atmosfere sahip.Rengi ne olursa olsun ‘’Tribün Çoşkusu ‘’olmayan bir stadda futbolcunun konsantre olması çok zor.Kesinlikle süper lig için ‘’seyirci kapasite’’zorunluluğu gelmeli, standarta uymayan takımlar ‘’kiralık stadlarda ‘’maçlarını oynamalı.

 

Fenerbahçe seyircisine ‘’halı saha’’ kontenjanı uygulanmış ve sadece 90 bilet verilmiş, neyse ki uyanık taraftar stat etrafı evleri ‘’günübirlik’’ kiralamış ve FENERBAHÇE ilk defa 300 seyirciyi önünde bir müsabakaya çıkmış oldu. Perslilere karşı savaşan ‘’300 Spartalı’’ gibi maç boyu destekleyerek önümüzde ki haftalarda Pendik deplasmanına gelecek takım taraftarlarına örnek olmuş oldular.

 

Fenerbahçe tarihine ‘’facia’’olarak yer bulan sonuçların takımlarından biri PENDİKSPOR, diğeri de AYDIN VE SAMSUN.

 

Maç başladığın da bir facia olmasa da acaba ‘’Tavan ‘’serisi bozulur mu kaygısını vardı. Seyircisiz atmosfer, Pendikspor’un PFC Ludogortes taktiğinin ‘’yakalarsan tıklat’’ versiyonu, Fred, Çiku, ve Becao’nun sakatlıkları vs.

 

Nitekim maçın ilk 30 dakikası gözaltında işlem gören hisse senetlerinin uyandırdığı keyifte idi, iki kere eşleşme olmuş, FERDİ ve SAMANS-KY’nin pozisyonlarında işlem gerçekleşmeyince seans başı alışılan tavan serisi gelmemişti.

 

Pendikspor takım halinde kale önünü savunurken özellikle TADİÇ’in Kalçasını kullanarak yada içe katederek açtığı koşu kanallarına yönelik ikili kademelerle engel olma taktiği; bu kanalların efendisi FRED’in sakatlanması ile başarı öyküsüne dönüşecekken, sag kanattaki kanalın geçişkenliği ile OSAİ’nin vuruşu ters işlemle sonuçlanınca nihayet ‘’tavan ‘’olmuştu.

 

Ancak yine de acaba bugün o gün mü diye bekleyen rengarenk Trendyol süper lig takım seyircilerini de umutlandıran gelişmeler yaşanıyordu. Becao’da sakatlanınca süper ikililerle ‘’tahta yapan’’tahtacı için ‘’uyumsuz ikililer’’ile ‘’tavan’’’a destek verecek yeni ikili ‘üçlü yada güçlü yatırımcı gerekiyordu. Tadiç’in pamuksu dokunuşlarında ki ayarsızlık tavan alışlara çare olamıyor ken ,dakika 42 ‘de ŞAMANS-KY ‘nin büyülü pası ile buluşan Fenerbahçe’nin yeni transferi İRFANCAN’nın harika vuruşu ‘’Tavan’ı sağlamlaştıyordu.

 

İkinci yarı ‘’yakalarsan tıklat’’taktiğinden vazgeçerek ofansif versiyonlu taktik anlayışı, 52 dakika da LİVAKOVİÇ’e takılıyordu.Buda geçmiş yıllarda baskılı oynarken yenilen ‘’ALTAY’’mahlalı gollerle strese giren FENERBAHÇENİN niye şampiyonluk için 6 yıldır beklediğinin cevabı oluyordu.

 

Pendikspor artık savunarak sonuç almaktan vazgeçince ‘’BOSNA’lı’’ yabancı yatırımcı’’nın güçlü alışları ile Fenerbahçe seansı ‘’tavan’’ kapatarak seriyi sürdürdü.ÇEKO 65,77, ve 87’ci dakikalarda attığı gollerle 2011 yılından bu yana ilk kez ‘’hat-trick’’ yaparak gol krallığındaki iddiasını sürdürdü. Fenerbahçe için tehlike ‘’stres kontrolü’’,hakem hataları, federasyon kollamaları gibi aslı ispat gerektiren söylemlere ‘’inanarak’’ refleks geliştirmenin strese yol açtığı ve konsantrasyon kaybına neden olabileceği aşikar.İsmail hocanın İrfancan’nın golündeki tepkisi veya hakem kararlarına yönelik seyirci tepkisi bunun göstergesi.

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.