Microblading Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de kaşlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar microblading uygulaması yapıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği microblading uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kaşları daha güzel ve belirgin isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir peki? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Microblading, cilde yarı kalıcı pigment eklemek için birkaç küçük iğneden yapılmış küçük bir el aletinin kullanıldığı bir dövme tekniği ve kalıcı makyaj şeklidir.  Microblading fiyatları güzellik salonlarında 500 – 1000 TL arasında olan microblading 3d kıl tekniği, alanında uzman akedemik eğitim almış estetisyenlerin fiyatı ise 3.000 TL ve 6.000 TL arasında değişmektedir. Mikroblading kaş kontörü uygulaması ortalama 12-15 ay kadar kalıcılık sağlar. Bu süre her cilt tipinde farklılık gösterir.

 

 

Microblading nasıl yapılır?

 

Microblading uygulaması ile kaşlar yeniden tasarlanır, yapılandırılır ve gerçek kaş görüntüsü elde edilir. Microblading uygulamasında ilk adım kaş dizaynıdır. Kişinin yüz ölçüsüne göre istenilen şekil ölçeklendirilir ve kaşın üzerine bir kalemle çizim yapılır. Kaş tasarlandıktan sonra kişinin onaylaması durumunda işlemin rahat ve acısız geçmesi için kaşa anestezik bir krem uygulanır. Bir süre bekletildikten sonra microblading uygulamasına başlanır. Kaşa kalıcı makyaj boyası kullanılarak kıl görünümünde üç boyutlu mikro kesiler atılır. Daha sonra kaş bölgesindeki kalıcı makyaj boyası silinir ve yeni kaşlar ortaya çıkar.

 

kas islemi

 

 

Microblading zararları nelerdir?

 

-Microblading işlemi sonrası kaşın tasarımını yahut rengini beğenmezseniz uzun bir müddet bu kaşlarla yaşamak durumunda kalırsınız. Çünkü bu işlemden geri dönülmesi çok zordur memnun kalmasanız bile uzun bir süre bu işlem kaşlarınızda çıkmaz. Bu işlem kaş bölgesini tahriş edebilir. Kaş bölgesinde tahrişe neden olarak kaşların dökülmesine yol açabilir.

-Mikroblading kaş kontürü, kaşlarda yeşillenme yapabilir. Bununla birlikte kaş rengiyle, tenle yahut saç rengiyle alakasız bir renk olabilir.

-Simetri kaş yapısına sahip olsanız bile, mikroblading tekniği ile kontör yapılan kaşların simetrisi bozulabilir.

-Mikroblading yönteminde kaş çizgisine kesikler atılır. Mikroblading yapan kişinin fazla kesik atması durumunda kaş ve göz etrafında şişlikler oluşur. Şişliklerle birlikte göz ve kaş bölgesinde siyahlıklar da oluşur.

 

 



Etiketler: