Migren Ağrılarını Hafifletmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Migren ağrılarının şiddeti kişiye göre değişiyor. Kimilernde hafif, kimilerinde ise katlanılamayacak kadar şiddetli olabiliyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Bununla birlikte, migreni dindirmese bile şiddetini hafifletecek bir çok basit yol veya çare bulunuyor.

 

Migren ağrısının başlamak üzere olduğunu hissettiğinizde bir iltihap önleyici veya ağrı kesici ilaç alabilirsiniz. Dikkat; ikisi birden olmaz. Birinden birini tercih edeceksiniz. Ayrıca hangisini seçerseniz seçin kesintisiz 5 günden fazla kullanmayın. Son uyarı; alerjiniz veya karaciğer sorununuz varsa, sakın ilaç kullanmayın. .

 

İlaçsız çare ararsanız, ağrıyla birlikte alnınıza soğuk bir bez koyun, sakin ve loş bir odaya kapanın. Su içmek de bir çözüm olabilir. Özellikle migren şiddetliyse, bulantı ve kusmaya yol açıyorsa, bol su içmek gerekir.

 

Migren krizlerini seyreltmek için diğer tavsiyeler: Temizliğe önem verin. Hep aynı saatte uyumaya çalışın, düzenli spor yapın, içki ve sigara kullanmayın.

 

Bazı yiyecekler de migreni tetikleyebilir. Örneğin çikolata ve mantar, domates, üzüm gibi glutamik asit içeren besinler.

 

Migren ağrılarını hafifletmek için birkaç doğal yöntem de bulunuyor. Ağrının başladığını hisseder hissetmez kafeinli bir içecek almak damarları büzerek ağrının şiddetinin azalmasını sağlayabilir

 

Aynı şekilde, zencefil veya papatya çayı da iltihap önleyici ve ağrı kesici özelliklere sahip oldukları için hekimlerce tavsiye ediliyor.



Etiketler: