Naim Filmi ve Naim Süleymanoğlu'nun Gerçek Hikayesi!

Youtube'da yayınladığı sinema ve dizi eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda Naim Filmi ve Naim Süleymanoğlu'nun gerçek hayat hikayesi hakkında bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sinema ve dizi eleştirileri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Murat Soner, yayınladığı videosunda Naim Filmi ve Naim Süleymanoğlu'nun gerçek hayat hikayesi hakkında bilgiler verdi. Murat Soner Naim filmi vizyona girmeden önce konu alınan bu gerçek hikaye ile ilgili bilgiye sahip olursanız daha iyi olur diye düşündü.

 

Futbolun Pelesi, Maradonası, basketbolun Michael Jordan'ı varsa halterin de Naim Süleymanoğlu'su var derler. Derler de aslı çok daha fazlasıdır bundan. Bütün dünyaya Bulgaristan'da Türklere yapılan zulmü anlatan ve kabul ettiren ve belki de bu zulmün sonlanmasına sebep olanlardan biridir Naim Süleymanoğlu.

 

1967 yılında Türklerin yoğunlukta olduğu Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde dünyaya gelmiş Naim Süleymanoğlu. Henüz daha 10 yaşındayken haltere başlıyor ve 15 yaşında iken Brezilya'da iki altın madalya aldıktan sonra 16 yaşında da rekor kırarak halter tarihindeki en genç dünya rekortmeni ünvanını alıyor ve dikkat çekmeye başlıyor.

 

Daha sonra 80'li yılların ortalarına doğru komünist rejimin hakim olduğu Bulgaristan'da, artan Türk nüfusu bahane edilerek  Türkler'e karşı bir zulüm başlıyor. Ülkede İbadet etmek, Türkçe konuşmak ve Müslüman isimleri kullanmak yasaklanmış, hatta yasaklara uymayanların işkence, dayak ve çok daha fazlasına maruz kaldığı Belene kampı kurulmuştu. Yönetim, Türkçe isimlerin Bulgar adlarıyla değiştirilmesini de şart koştu o dönemde. Naim Süleymanoğlu'na da şu ismi uygun görmüşler: Naum Şalamanov.

  

İşte bu dönemde Naim Süleymanoğlu'nun da hayali bu zulümden kaçmak, başarılarına göğsünde Türk bayrağı, nüfusunda kendi ismiyle devam etmekti. Gün geldi bir plan yaptı ve Avustralya'daki Halter Şampiyonasından hemen sonra kaçmaya karar erdi.  Bulgar kafilesi ile yürürken bir anlık bir boşluktan yararlanıp kaçtı ve daha önce şifreli olarak yazıştığı Mit yetkililerince bir kafenin tuvaletinden kaçırıldı. Türk yetkililere sığındı ve dönemin başbakanı Turgut Özal'ın emriyle de Türkiye'ye getirildi. O dönem Bulgaristan'dan yurda dönen her Türk gibi o da uçaktan iner inmez vatan toprağını öptü.

O dönemde Bulgarlar; Türkiye'de yapamaz o, bizim sayemizde başardıydı dese de, üstüne 3 kez olimpiyat şampiyonu olması sadece bunu diyen Bulgarlar'a değil, dünyaca ünlü Time dergisine de kapak oldu. Toplamda 7 kez dünya şampiyonu oldu ve 46 dünya rekoru kırdı, Naim Süleymanoğlu.

 

Detayları aşağıdan takip edebilirsiniz.