Necati Şaşmaz'a Hapis Şoku! 12 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor!

2012 yılında evlendiği eşi Nagehan Şaşmaz ile boşanma davası devam eden ünlü oyuncu ve yapımcı Necati Şaşmaz'ın eşinin Whatsapp konuşmalarını izinsiz kayıt altına alıp mahkemede delil olarak kullanılmasıyla ilgili "Haberleşme gizliliğinin ihlali" sebebiyle 12 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açıldı. 

 

2012 yılında evlendiği eşi Nagehan Şaşmaz ile boşanma davası devam eden ünlü oyuncu ve yapımcı Necati Şaşmaz'ın eşinin Whatsapp konuşmalarını izinsiz kayıt altına alıp mahkemede delil olarak kullanılmasıyla ilgili "Haberleşme gizliliğinin ihlali" sebebiyle 12 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açıldı. Necati Şaşmaz, eşi Nagehan Şaşmaz'ın ses kayıtlarını ve Whatsapp yazışmalarını illegal yollardan ele geçirip boşanma davasında delil olarak sunmakla suçlanıyor. 11 ayrı ses kaydı ve Whatsapp yazışmalarının ‘evlilik birliği içinde kendisine haber verilmeden kayıt altına alındığını’ belirten Nagehan Şaşmaz, avukatları aracılığıyla şikayetçi oldu.

 

Uzlaşma olmayınca Necati Şaşmaz hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı! 

 

Nagehan Şaşmaz eşi Necati Şaşmaz hakkında açtığı "Haberleşme gizliliğinin ihlali" davasında eşini boşanma davasında Nagehan Şaşmaz’ın aleyhine delil olarak kullandığı ses kayıtlarını cep telefonuna kaydettiği, Nagehan Şaşmaz’dan habersiz cep telefonunu alarak Whatsapp Web QR kodunu okutarak kendi bilgisayarından yazışmalarını takip etmekle suçladı. Boşanma davasına bakan Anadolu Adliyesi Aile Mahkemesi, delil olarak olarak kayıt ve yazışmalarla ilişkin bilirkişi raporu aldırdı. Ses kayıtlarının da dökümü istendi. Nagehan Şaşmaz’ın şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Necati Şaşmaz, verdiği ifadede kayıt ve yazışmaları eşinin bilgisi doğrultusunda aldığını söyledi. Savcılık suçların uzlaşma kapsamında olduğunu belirterek uzlaştırma müessesini devreye soktu ancak taraflar uzlaşmadı. Bunun üzerine Necati Şaşmaz hakkında savcılık ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal etme’ ve ‘Zincirleme şekilde haberleşmenin gizliliği ihlali’ suçlarından iddianame düzenledi. Hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen Şaşmaz’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

Necati Şaşmaz Nagehan Şaşmaz