Netflix'in 'Bad Boys Millionaires' Dizisine İlham Veren Hintli Milyarder Subrata Roy Hayatını Kaybetti!

Hindistan’ın en zengin insanlarından, Netflix’te 2020’de “Bad Boys Billionaires” dizisine ilham kaynağı olan Subrata Roy 75 yaşında Bombay’de kalp krizinden hayatını kaybetti. Roy’un ölümünü şirketi “Sahara Group” bir bildiriyle açıkladı.

 

Fenoreporter - Magazin Haberleri Servisi

 

Roy’un ölümü ona küçücük tasarruflarını yatırmış olan milyonlarca Hintli’de paralarını geri alamayacakları korkusuna yol açtı. Hindistan’da çok hızlı yükselip milyarder olmasıyla tanınan, renkli bir kişiliğe sahip Subrata Roy, kendisine konut olarak Beyaz Saray’ın bire bir benzerini inşa ettirdi. Bir dönem New York’taki Plaza, Londra’da da Grosvenor House gibi prestijli otellerin ortakları arasında yer aldı. 2004’te iki oğlunun düğünlerinde 55 milyon Euro harcamasıyla dillere destan oldu.

 

Bitmedi; Hindistan’ın kriket ve çim hokeyi milli takımlarına sporsor oldu, Formula 1’in Hintli takımı Force India’nın finansörlüğünü üstlendi. 1948’de Hindistan’ın Bihar eyaletinde doğan Subrata Roy, 1978’de sadece 2 bin rupi (25 dolar kadar) sermayeyle “Sahara Group”u kurdu. Grup bugün finans, otelcilik, imalat ve medya sektörlerinde faaliyet gösteriyor ve iş hacmi milyarlarca dolar olarak ifade ediliyor.

 

Milyonlarca küçük tasarruf sahibinden 200 milyar rupi toplayan ve karşılığında hiçbir yasal geçerliliği olmayan bonolar veren Subrata Roy, dolandırıcılık iddiasıyla 2014’te tutuklanıp hapse atıldı. 2 yıl sonra tahliye edildi ve dolandırıcılık iddialarını reddetti, “Ben sadece milyonlarca köylünün küçük tasarruflarını değerlendirye çalıştım” dedi.

 

Galiba iddialarında pek haksız değildi. Çünkü ölümünden sonra devlet yetkilileri sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda onu “Sayısız yoksul insana yardım eden kocaman kalpli bir insan” diye anlattı. Ne kadar doğru? Hele bir gömülsün veya yakılsın, hele bir süre geçsin, grubunun defterleri karıştırıldığında anlaşılacak…