New York'un Çöp Kutuları Yenilendi! Aç Kalan Fareler Kendilerine Yeni Mekan Aramaya Başladı!

New York belediyesi  sokakları temizlemek için çöp konteynerleri koymaya başladı. Pilot bölge seçilen mahallede savaşı kaybettiklerini anlayan fareler sokağı terk etmeye başladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

New York’ta çöp yığınları her zaman dekorun bir parçası oldu. Ancak siyah poşetler içinde farelerin kendilerine ziyafet çektikleri bu manzara yakında tarihe karışacak. New York yönetimi sokaklarını temizlemek için çöp konteynerleri koymaya başladı.

 

New York medyasının “Çöp devrimi” diye nitelediği bu gelişme Mart ayının ilk günlerinde başladı. Kentteki 200 bini aşkın restoran ve besin maddeleri satan dükkan, çöplerini konteynerlere koymak zorunda bırakıldı. Aşamalı olarak kentteki 150 bini aşkın park yerine konteyner yerleştirilecek. New York halkına da çöp yönetimiyle ilgili yeni düzenlemeye uyum sağlamak için 2026 başına kadar süre tanındı.

 

New York yönetimi çöp düzeniyle ilgili yeni uygulamada pilot bölge olarak Manhattan’ın kuzeyindeki Harlem bölgesini seçti.Harlem’de yaşayanlardan Ron James, bu değişiklikle ilgili izlenimlerini şöyle anlattı: “Eskiden akşam eve dönerken farelerden sakından için kaldırımdan değil, yoldan giderdim. Şimdi hemen hiç fare görmüyorum.”



Etiketler: