Nicoletta Ölümü Yaşadı! 'Tünelin Ucunda Güzel Bir Işık Parlıyordu!'

Tam adı “Nicole Fernande Grisoni-Chappuis” olan ve 1982’de çıkardığı 45’likte İstanbul adlı şarkısıyla Türkiye’de de ünlünen 75 yaşındaki Fransız şarkıcı Nicoletta, 20’li yaşlarında 8 gün komada kaldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yeni bir albüm çıkarmaya hazırlanan şarkıcı, katıldığı bir TV programında geçmişe yolculuk yaptı ve acı veren anılarını anlattı. 20 yaşındayken zihinsel sorunları olan annesi Jeanne’ın ölümünü bildiren bir telgraf aldığını söyleyen şarkıcı, “Bu dram beni derinden sarstı. Annemi toprağa verdikten sonra hayatıma son vermeye kalktım” dedi, şöyle devam etti:

 

“8 gün komada kaldım. Ölümün hemen önüme geldiğini gördüm. Aslında intihara niyetim yoktu ama derin acım ve suçluluk duygusu beni bu girişime götürdü. Anneme kavuşmak, sonsuz bir uykuya dalmak, annemin yanına gömülmek istiyordum. Komadayken bilimde ‘Yaklaşan ölüm’ diye tanımlanan deneyi yaşadım.  Ruhum sanki bedenimden ayrılmış, tavandan vücudumu seyrediyordu.  Vücudumu bir sedyeye koydular, sonra bir yatağa yatırdılar. Hasta bakıcılar çevremde çırpınıyor, hortumlar sokarak beni  dinliyorlardı. Sonra bir tünel belirdi, sonunda güzel bir ışık vardı.”

 

Nicoletta günlerce komada kaldıktan sonra bir hastane yatağında uyandı. İc çekerek,”Tanrım benim yanına gitmem zamanının henüz gelmediğine hükmetti” diye ekledi.