Normal Ciltlerin Temizliği Ve Bakımı Nasıldır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar bakım yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği kişisel bakım sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek, komedonlardan arındırarak, sivilcelerin oluşumunu engellemek ve daha da önemlisi, cilt esnekliğini ve gençliğini devam ettirmek için yapılan uygulamalardır.

Salon bakımları: Uzmanlar tarafından, profesyonel ürünler ve cihazlar yardımı ile cildin ihtiyacına göre, periyodik olarak uygulanan aylık veya haftalık bakımlardır.

Kişisel bakım: Kişinin doğal ve kozmetik ürünler yardımı ile cildin ihtiyacına göre, periyodik olarak uyguladığı günlük, haftalık ve aylık bakımlardır. Salon bakımlarının devamı olarak kişinin kendi cilt bakımına evde de devam etmesi gerekmektedir. Müşteri bu konuda yönlendirilmeli, günlük, haftalık ve aylık bakımlar hakkında bilgilendirilmelidir.

 

Günlük bakımlar

 

Temizleme: Cilt temizliği, temel cilt temizliği dışında her gün yapılması gereken bir uygulamadır. Cilt türüne uygun bir temizleyici ürünle cilt sabah ve akşam mutlaka temizlenmelidir.

Sıkıştırma: Günlük bakımlarda temizlemeden sonraki aşama, tonik uygulamasıdır. Tonik uygulamasında, cildin ihtiyacına göre cildi ferahlatıp rahatlatmak, gözenekleri sıkıştırmak ve aynı zamanda temizleme ürününden arta kalan kalıntıları temizlemek amaçlanmaktadır.

Nemlendirme: Tonikten sonraki uygulama nemlendirici uygulamasıdır. Nemlendirici uygulamasında, gündüzleri cildi nemlendirmek ve dış etkenlerden korumak, amaçlanmaktadır.

Bakım: Tonikten sonraki diğer bir uygulama gece kremi uygulamasıdır. Gece kremi uygulamasında, geceleri özellikle cildin beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Göz çevresi ve boyun bakımı: Göz çevresi ve boyun bölgesi özel bakım gerektiren bölgelerdir. Bu bölgelere günlük olarak, uygun kozmetiklerle bakım uygulanmalıdır.

Aylık ve haftalık bakımlar: Cilt ihtiyacına göre, haftalık veya aylık olarak scrup ve bakım maskesi uygulamaları yapılmalıdır. Scrup bakımları sayesinde ciltte biriken ölü tabakalardan cildi arındırmak, kullanımı sonrasında cildin ihtiyacına göre cildi nemlendirmek, beslemek, gözeneklerini sıkıştırmak gibi çeşitli özelliklerinden faydalanmak amacıyla kullanılacak kozmetiklerin olumlu etkilerinden yararlanmak amaçlanmaktadır.

 

 

 

Cilt temizliği ve bakımının amacı nedir?

 
 
Cildi, cilt yüzeyinde biriken toz, kir, makyaj artıkları, sebum(yağ) ve ölü hücrelerden temizlemek, cildin oksijen alış verişini artırmak, cildin yıpranmasına ve deforme olmasına engel olmak, cildin beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olmak, cildi dış etkenlere karşı korumak amaçlanmaktadır.


Etiketler: