Peeling Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar peeling yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği peeling sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Eksfoliasyon, ölü deri hücrelerinin ve biriken kirlerin cilt yüzeyinden uzaklaştırılmasıdır. Bu, hem cilt yenilenmesini teşvik ettiği hem de cilt bariyerinin derinlemesine temizlenmesini sağladığı için kozmetik endüstrisinde düzenli bir uygulamadır. 

 

Peeling nasıl yapılır?

 

Yüzünüzü alıştığınız şekilde temizleyin, peelingi yüzünüze uygulayın ve 1-2 dakika dairesel hareketlerle hafif masaj yapın. İşlem bittikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Peeling sonrası besleyici krem  sürün ve cildinizi dinlenmeye bırakın. 

 

Peeling ne işe yarar?

 

Cilde düzenli olarak peeling yapmak, pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza neden olur. Peeling ile cilt üzerinde biriken ölü deriler arındırılır, cilt nemlenir ve yumuşar. Gözenekler açıldığı için cilt nefes alır ve bu sayede daha parlak bir görünüme kavuşur.

 

peeling

 

Peeling cilde zarar verir mi?

 

Kontrollü bir şekilde yapıldığında peeling cilde zarar vermez. Tanecikleri peelingleri çok sık ve bastırarak uygulamak cildi tahriş edebilir, ama nazik şekilde ve haftada 1-2 kez yapıldığında cildin daha sağlıklı ve pürüzsüz olmasını sağlar.

 

Peelingin faydaları nelerdir?

 

Sivilce, leke ve siyah nokta gibi cilt sorunlarının minimize edilmesini sağlar. Hiperpigmentasyonun ortadan kalkmasına destek olur. Kırışıklık, genişlemiş gözenek ve pürüzlü cilt yüzeyinin giderilmesinde etkilidir. Cildin sıkılaşmasına yardımcı olarak çok daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.

 

 



Etiketler: