Otobur Beslenme Rejimi Birkaç Hafta İçinde Kalbi Kendine Getiriyor!

Tek yumurta ikizi iki kardeş farklı beslenme rejimleri uyguladı. Biri etobur oldu, diğeri otobur. Araştırma 22 ikiz kardeşi kapsadı.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

İki ay sonra otobur, yani vejetaryen beslenme rejimi uygulayanlarda, kötü kolesterol ve insülin oranları ciddi biçimde azaldı. Ayrıca kilo verdiler.

 

Araştırmayı yapanlara göre,yemeklerde ot kaynaklı besinlere daha fazla yer vermek, kalp-damar sağlığını iyileştiriyor. Gerçekten son yıllarda vegan beslenmenin faydaları saya saya bitirilemiyor. Özellikle de kal-damar sağlığı üzerindeki olumlu faydaları nedeniyle.

 

Amerikalı araştırmacılar eğitimleri ve yaşam biçimleri tıpa tıp aynı olan tek yumurta ikizlerine farklı beslenme rejimleri uygulatarak otoburluk ile etoburluk beslenmenin insan vücudunda ve bağlığında etkilerini büyüteç altına aldılar.

 

ABD’deki Stanford Üniversitesi 2022 Mayıs-Temmuz ayları arasındaki dönemde aynı evde büyüyen, aynı alışkanlıklara sahip 22 tek yumurta ikizini kapsayan bir araştırma yürüttüler. İkizlerden biri etobur, öbürü otobur beslenme rejimi izledi.

 

Araştırmacılar ikizlere önerilen iki beslenme rejiminin de sağlıklı, sebze açısından zengin, tam tahıl ve meyve içeren, şekersiz, tatlandırıcısız olduğunu vurguladılar. Ama ikizlerden biri sadece bitkisel yiyeceklerle beslenirken, kardeşi tavuk, balık, yumurta, peynir ve süt ürünleri tüketebiliyordu.

 

Katılımcılar veya denekler araştırmanın ilk 4 ayında gühde 3 öğün hazır yemekle beslendiler. Daha sonra 4 hafta boyunca da kendi yemeklerini hazırladılar. Her biri tükettiği besinlerin listesini her gün not defterlerine yazdılar.

 

“Jama Network Open” sitesinde yayınlanan bu çalışmaların sonucu: Otobur beslenme rejimi sadece 8 haftada kalp sağlığını iyileştiriyor.



Etiketler: