Özkan Uğur'un Ailesinden Sağlık Durumu İle İlgili Açıklama!

MFÖ grubu solisti Özkan Uğur'un sağlık durumu ile ilgili ailesinden açıklama gelirken dikkat çeken ifadeler kullanıldı. 

 

MFÖ grubu solisti Özkan Uğur'un sağlık durumu ile ilgili ailesinden açıklama gelirken dikkat çeken ifadeler kullanıldı. MFÖ grubu solisti Özkan Uğur'un sağlık durumu ile ilgili ailesinden açıklama gelirken dikkat çeken ifadeler kullanıldı. 

 

MFÖ grubunda seslendirdiği şarkılar başta olmak üzere pek çok dizi ve film projesinde de oyuncu kimliğiyle karşımıza çıkan Özkan Uğur, Türk sanat camiasının usta isimleri arasında yer alıyor. Bir süredir lenf kanseriyle mücadele eden Özkan Uğur'un 3 aydır yoğun bakımda olduğu haberi sevenlerini üzmüştü. Daha önce kanseri iki kere yenen Özkan Uğur'un durumunun yeniden kötüleştiği, bir süredir doktor kontrolünde olduğu ve böbrekleriyle ilgili sağlık sorunları yaşadığı ortaya çıktı. Özkan Uğur'un eşi Aysun Uğur, ünlü şarkıcı hakkında yaptığı açıklamada ''Dün itibariyle hastalığıyla ilgili çok güzel haberler almaya başladık'' diyerek iyi haberi duyurdu. 1970 yılında başladığı müzik hayatına sayısız beste sığdıran Özkan Uğur dendiğinde akla ilk gelen şey şüphesiz MFÖ grubu oluyor. Kaygısızlar ve Kurtalan Ekspres gruplarında da sahne alan Özkan Uğur, başrollerini Melek Baykal ve Müjdat Gezen'in paylaştığı Cennet Mahallesi dizisinde hayat verdiği Beter Ali karakteriyle de akıllarda yer edinmişti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve sahnelerden uzak olan Özkan Uğur'un 3 aydır hastanede yattığı bilgisi sanat camiasını üzüntüye boğdu.

 

ÖZKAN UĞUR'UN SAĞLIK DURUMU NASIL? 

 

Lenf kanserini iki kez yenen Özkan Uğur için bir süredir beyaz kan arandığı ve kan bulunur bulunmaz kanserli hücrelerin temizlendiği ortaya çıktı. Ancak ünlü sanatçının böbreklerinden yana sıkıntı yaşadığı, bu nedenle doktor kontrolünde kalmaya devam ettiği öğrenildi.

 

AİLESİ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

 

Özkan Uğur'un eşi Aysun Uğur ve oğlu Alişan Uğur, Instagram'dan yaptıkları açıklama ile usta sanatçının sağlık durumu hakkında şu ifadeleri kullandı: Özkan Uğur’umuzun tedavisi devam etmekte olup, 29 Mayıs’tan bu yana yoğun bakımdadır. Dün itibariyle hastalığıyla ilgili çok güzel haberler almaya başladık. Doktorlarının büyük gayreti ve Allah’ın izniyle tedavilerin yan etkilerinden kaynaklanan sorunlarının da yakında çözülecegine ve yoğun bakımdan çıkacağına inancımız tamdır. Hakkında çıkan kaynağı belirsiz olumsuz haberlere itibar etmemenizi rica ediyoruz. Yakında iyi haberlerini de bizzat vereceğiz inşallah. Ailesi olarak gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Dualarınızı esirgemeyin.

 

FUAT GÜNER DE KONUŞMUŞTU

 

MFÖ Grubu'nun üyesi Fuat Güner, Özkan Uğur hakkında yaptığı açıklamada ''Kemoterapi aldığı için böbrekleri ve ciğerleri çok zorlanıyor. Ciğerlerine müdahale edildi ve bir miktar su çekildi. Ama doktorlarından aldığımız bilgiye göre 4-5 gün içerisinde dostumdan güzel haberler alacağız” demişti. Bir Şehir Hatları personeli olan Hurşit Uğur'un oğlu olan Özkan Uğur, beş çocuklu bir ailenin oğlu. Müzikle Reşat Nuri Güntekin İlkokulunda okurken mandolin çalarak tanıştı. Fenerbahçe Lisesi'nde okurken müziğe profesyonel anlamda ilgi duymaya başladı ve 'Atomikler' müzik grubunu kurdu. Kariyerinin başlarında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda yer alan Uğur, sonrasında Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile Kaygısızlar adını verdikleri grupta sahne aldı. Solistliğin yanında bas gitaristlik de yapan Özkan Uğur Kaygısızlar grubu dağılınca Barış Manço'nun kurduğu Kurtalan Ekspres kadrosuna girdi ancak Barış Manço askere gidince grup dağıldı. Barış Manço askerden dönünce Özkan Uğur, Kurtalan Ekspres grubuna geri döndü. Barış Manço'nun kendisine gitar hediye ettiğini anlatan Özkan Uğur, ''Benim profesyonel müzik yaşantım ilk olarak Barış Manço ile başlamıştır'' demişti. 1974'te Kurtalan Ekspres'ten ayrılan Özkan Uğur, Kaygısızlar'daki ekip arkadaşları Mazhar ve Fuat'ın hazırladığı stüdyo albümüne destek verdi. Edip Akbayram'ın Dostlar Orkestrası'nda sahne alan Özkan Uğur, bazı noktalarda ekiple anlaşamadı ve müzikalden ayrılmak istedi. Ersen ve Dadaşlar grubunda bas gitaristlik yaptığı dönem, Üç 45'lik yayınladı. Sonrasında Selda Bağcan ile düet yaptı. Bir süre Seyyal Taner ile çalışan Özkan Uğur, 1978'de Grup Karma'yı kurdu. Grup Karma, 1978 Türkiye Eurovision yarışmasında 'İmkansız' bestesiyle dördüncü oldu. Pek çok duayenle çalışmasına, birçok müzik grubunda yer almasına rağmen Özkan Uğur'un en zirve müzik işi her zaman MFÖ grubu oldu. Grup; Ele Güne Karşı, Olduramadım, Ali Desidero gibi şarkılarla Türk dinleyicisinin gönlüne taht kurdu.



Etiketler: