Paris'in En Ünlü Restoranında Mahzenden 83 Değerli Şarap Şişesi Çalındı! Fiyatları Dudak Uçuklattı!

Paris’in en eski ve en ünlü restoranlarından “La Tour d’Argent” (Gümüş Kule) mahzenlerinden çok değerli ve çok pahalı 83 şişe şarap esrarengiz bir biçimde kayboldu. Daha da ilginci, mahzenlerde hiç bir soygun izine rastlanmadı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Le Tour d’Argent” restoranı 1582 yılında kuruldu. Bu kadar uzun bir geçmiş olunca, şarap mahzenleri de elbette efsaneleşiyor. Son verilere göre mahzenlerinde 320 bin şişe şarap bulunuyor. Bu koleksiyonda herkesin kolay kolay sipariş edemeyeceği , 20’nci yüzyıldan, hatta bazıları 19’uncu yüzyıldan günümüze ulaşmış “Romaneee-Conti”, “Chateau Margaux”, “Haut Brion”, “Petrus”, “Yquem”, “Chamberten”, “Clos de Vougeot” gibi mücevher değerinde şaraplar da yer alıyor.

 

Mahzenlerde geçenlerde yapılan sayımda 83 şişe değerli şarabın kayıp olduğu belirlendi. Mahzenlerin kapılarında ne bir zorlama vardı, ne de soygunla ilgili herhangi bir iz. Hırsızlık, bundan önceki son sayımın yapıldığı 2020 ile günümüz, yani 2024 arasında meydana gelmişti. Yok olmuş veya yok edilmiş şaraplar arasında, dünyanın en pahalı şarapları arasında gösterilen “Romanee-Conti”nin bir şişesi de bulunuyordu.

 

Mahzenlerdeki tüm şişeler numaralandırıldığı için, çalınan şarapların piyasaya sürülmesi veya müzayedede satılması mümkün değil.

 

Hırsızlığın maddi zararına gelince; en az 1,5 milyon Euro olarak hesaplanıyor.



Etiketler: