Pazartesi Günü Akaryakıt Fiyatları Uçacak! Bir Dev Zam Daha!

Avrupa Birliği'nin ambargo tartışmaları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Çin'deki koronavirüs vakalarının çoğalması her geçen gün Brent Petrol fiyatlarında yükselişe sebebiyet verirken sektör kaynaklarına dayandırılan haberlerde benzin ve LPG fiyatlarına pazartesi günü büyük bir zammın yolda olduğu açıklandı. 

 

Avrupa Birliği'nin ambargo tartışmaları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Çin'deki koronavirüs vakalarının çoğalması her geçen gün Brent Petrol fiyatlarında yükselişe sebebiyet verirken sektör kaynaklarına dayandırılan haberlerde benzin ve LPG fiyatlarına pazartesi günü büyük bir zammın yolda olduğu açıklandı. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntı tüm dünyayı sararken, enflasyon, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya ambargo tartışmaları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Çin'deki koronavirüs vakaları gibi sebepler Brent Petrol fiyatlarında sık dalgalanmalara neden olurken, sektör kaynaklarına dayandırılan haberlere göre pazartesi günü LPG ve benzine yüksek miktarda bir zam yapılacağı söylendi. 

 

Sözcü gazetesinin haberine göre; Akaryakıt sektörü kaynaklarının ile paylaştığı bilgiye göre, pazartesi günü LPG'ye 40 kuruş, benzine 1,68 TL zam bekleniyor. Son dönemde ciddi zamlanan akaryakıt fiyatlarına hafta başı itibarıyla yeni zamlar yolda. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, pazartesi günü LPG’ye 40 kuruş, benzine 1,68 TL zam bekleniyor.

 

akaryakit fiyatlarina bir dev zam daha ne kadar zam yapilacak

 

LİTRESİ 23 LİRAYA DAYANACAK

 

Hafta başında yapılacak yeni zamlarla birlikte, benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22,8 TL’ye, Ankara’da 22,93 TL’ye ve İzmir’de ise 22,94 TL’ye yükselecek. LPG fiyatları ise İstanbul’da 11,25 TL’ye, Ankara’da 11,47 TL’ye ve İzmir’de 11,19 TL’ye çıkacak. Öte yandan, 2 Aralık 2021 tarihinde litresi 9.12 TL’den satılan benzinin fiyatı dün itibarıyla 21.15 TL'ye çıkmıştı. Böylece son 6 aydaki fiyat artışı yüzde 131.90 olmuştu.