Pirinç Sabunu Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar pirinç sabunu kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği pirinç sabunu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Pirinç sabunu, adından da anlaşılacağı gibi ham madde olarak pirinçten elde edilen bir sabundur. Cilt temizliğinde oldukça etkilidir. Neredeyse her cilt tipine uygun olan pirinç sabunu cildin doğal nem dengesini korur, cildi yumuşatır.

 

Pirinç sabunu ne işe yarar?

 

Cildi temizler ve beyazlatır. Cilde canlılık verir. Cildin nem oranını dengeleyerek cildi nemlendirir. Ciltteki yağların temizlenmesine fayda sağlar. Sivilce ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olur. 

 

Pirinç sabunu nasıl kullanılır?

 

Pirinç sabunu doğru şekilde kullanıldığında cildi kurutmaz. Her gün kullanabileceğiniz pirinç sabununu suda köpürttükten sonra doğrudan yüzünüze uygulayabilirsiniz. 2-3 dakika kadar köpürttükten sonra ılık su ile güzelce cildinizi temizleyebilirsiniz.

 

Pirinç sabunun faydaları nelerdir?

 

Cildin nem oranını dengeliyor ve cildi nemlendiriyor. Güneş lekelerinin ve çillerin azalmasına katkı sağlıyor. Pürüzlü yapısı sayesinde peeling etkisi yaratıyor. Pirinç sabunu yüzdeki kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı oluyor.

 

Pirinç sabunu zararlı mı?

 

Pirinç sabunu, ham madde olarak pirinçten elde ediliyor. Ferah bir kokusu olan pirinç sabunu, her cilt tipine uygun olabiliyor. Belli yöntemler sayesinde pirinç özünün ezilmesiyle elde ediliyor. Bugüne kadar bir yan etkisi ve zararı görülmeyen pirinç sabunu, son zamanlarda yaygın olarak kullanılıyor.

 


Etiketler: