Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos'tan Cristiano Ronaldo'ya Gözdağı!

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Ä°sviçre ile bu akÅŸam karşı karşıya gelecek Portekiz'de Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos'un Güney Kore maçındaki hareketleri üzerine Cristiano Ronaldo ile ilgili konuÅŸurken ifadeleri gündeme bomba gibi düÅŸtü. 

 

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Ä°sviçre ile bu akÅŸam karşı karşıya gelecek Portekiz'de Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos'un Güney Kore maçındaki hareketleri üzerine Cristiano Ronaldo ile ilgili konuÅŸurken ifadeleri gündeme bomba gibi düÅŸtü. 

 

Habertürk'te yer alan habere göre; Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos, Cristiano Ronaldo'ya gözdağı verdi! Yıldız futbolcunun Güney Kore maçındaki hareketleri üzerine konuÅŸan Santos'un sözleri gündeme oturdu. Katar'ın ev sahipliÄŸi yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu mücadelesinde Portekiz ile Ä°sviçre bu akÅŸam karşı karşıya gelecek. Lusail Stadı'nda oynanacak ve saat 22.00'de baÅŸlayacak mücadele öncesinde ise Portekiz'de gündem Cristiano Ronaldo…

 

Al-Nassr ile 500 milyon Euro'luk sözleÅŸme imzalamaya hazırlandığı öne sürülen yıldız futbolcunun transferi kadar, Güney Kore maçındaki hareketleri de konuÅŸuluyor. Güney Kore ile oynanan grup maçının 65. dakikasında oyundan alınan Cristiano Ronaldo, bu karara tepki göstermiÅŸti. Oyundan çıkmasından duyduÄŸu memnuniyetsizlikle saha kenarına gelen 37 yaşındaki futbolcunun görüntüsü de gündeme oturmuÅŸtu. Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos da konuya dair açıklamalar yaptı ve Ronaldo'ya gözdağı verdi. Ronaldo'nun hareketleriyle ilgili olarak konuÅŸan tecrübeli çalıştırıcı "FotoÄŸrafları gördüm evet. HoÅŸuma gitmedi, hepsi bu kadar. Hiç hoÅŸlanmadım" ifadelerini kullandı. Maça odaklandıklarını vurgulayan Santos, "O konu, orada kapanmıştır. Bu tarz meseleler kapalı kapılar ardında çözülür. Åžimdi herkes bunu konuÅŸmayı bırakıp maça konsantre olmalı" dedi.

 

KAPTANLIÄžINI ALABÄ°LÄ°R

 

Cristiano Ronaldo'nun kaptanlığıyla ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Santos "Kaptana stada ulaÅŸtığımızda karar veriyorum, öncesinde deÄŸil. Her zaman ne yaptıysam yarın da onu yapacağım" dedi. Gruptaki üç maça da 11'de baÅŸlayan ve bir gol atan yıldız futbolcu, WhoScored'un istatistiklerine göre grup aÅŸamasının en kötü 11'inde yer aldı. Ä°sviçre ile karşılaÅŸacak Portekiz'de taraftarların büyük bir kısmı Cristiano Ronaldo'yu ilk 11'de görmek istemiyor. A Bola tarafından yapılan ankete katılan Portekizli futbolseverlerin, yüzde 70'lik bölümü Ronaldo'nun karşılaÅŸmaya ilk 11'de çıkmaması yönünde oy verdi. Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan kulübü Al-Nassr'dan gelen teklifi kabul etti. Marca'nın haberine göre; 1 Ocak'tan itibaren CR7, Al-Nassr'ın teklifini kabul etti. Manchester United'ın sözleÅŸmesini fesh ettiÄŸi Cristiano Ronaldo, Al-Nassr ile 2.5 yıllık sözleÅŸme imzalayacak. Ronaldo, ilk yarım sezonunda 100 milyon euro net, sonraki 2 sezonunda da 200'er olmak üzere toplamda 500 milyon euro gelir elde edecek. Cristiano Ronaldo, sezon başına 200 milyon euro net maaşıyla futbol dünyasının en çok kazanan ismi rekorunu da güncelleyecek. Cristiano Ronaldo'nun Arap kulübünden kazanacağı yıllık 200 milyon euro'nun içinde maaşın dışında reklam anlaÅŸmalarının da yer alacağı belirtildi. Portekizli süperstarın sözleÅŸmesi, Dünya Kupası'nın sona ermesinin ardından resmen duyurulacak. Ronaldo, Al-Nassr'da Türkiye'den tanıdığımız Luiz Gustavo, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar ile takım arkadaşı olacak. Ronaldo'nun teknik direktörlüÄŸünü ise Fransızlar'ın ünlü teknik adamı Rudi Garcia yapacak. 37 yaşındaki Cristiano Ronaldo, kariyerine Sporting Lizbon'da baÅŸladı. 2003'te transfer olduÄŸu Manchester United'da adını tüm dünyaya duyuran Ronaldo, 2009 yazında 94 milyon euro karşılığı Real Madrid'e transfer oldu. 9 yıllık Ä°spanya kariyerinin ardından 2018'de 117 milyon euro bonservisle Juventus'a transfer oldu. Ronaldo, 2021'de ise Manchester United'a geri döndü. 5 kez Ballon d'Or kazanan Cristiano Ronaldo, 5 kez Åžampiyonlar Ligi, 3 kez Ä°ngiltere Premier Lig, 2 kez Ä°spanya La Liga, 2 kez Serie A ÅŸampiyonlukları da yaÅŸadı.