Profesör Doktor Mehmet Ceyhan'dan Tuzlu Su Virüsü Öldürür İddialarına Yanıt!

Ünlü doktor Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda son zamanlarda sosyal medyada dolaşımda olan tuzlu su ile gargara yaparsanız virüsün öleceği iddialarına yanıt verdi. 

 

Ünlü doktor Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda son zamanlarda sosyal medyada dolaşımda olan tuzlu su ile gargara yaparsanız virüsün öleceği iddialarına yanıt verdi. Son dönemde tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran corona virüsü salgınıyla ilgili hemen her birey korunma yöntemlerini araştırırken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda son zamanlarda sosyal medyada dolaşımda olan tuzlu su ile gargara yaparsanız virüsün öleceği iddialarına yanıt verdi. 

 

Twitter sayfasından yaptığı açıklamada "“Tuzlu su ile gargara yaparsanız virüs ölür” tespiti gerçeği yansıtmıyor. Tuzlu su virüs için güzel bir yaşam ortamı olabilir. Virüs daha çok yaşayabilir. Virüsü öldürücü hiç bir özelliği yoktur. Tuzlu suyun tek yararı burunda tıkanıklık varsa onu açar. " ifadelerini kullanan ünlü doktor bu açıklamasıyla dikkat çekti. 

 

İşte o açıklama;