Rusya'dan Çekilen ABD Şirketleri Türkiye'ye Geliyor!

Hürriyet gazetesinin haberine göre Ukrayna'yı işgali sonrası Rusya'ya uygulanan yaptırımlar genişleyerek devam ederken, Rusya'dan çekilen 1100 kadar Amerikan şirketi operasyonlarını Türkiye'ye kaydırmaya hazırlanıyor. 

 

Hürriyet gazetesinin haberine göre Ukrayna'yı işgali sonrası Rusya'ya uygulanan yaptırımlar genişleyerek devam ederken, Rusya'dan çekilen 1100 kadar Amerikan şirketi operasyonlarını Türkiye'ye kaydırmaya hazırlanıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar genişleyerek devam ederken, Rusya'dan çekilen 1100 kadar Amerikan şirketi operasyonlarını Türkiye'ye kaydırmaya hazırlanıyor. 

 

rusya dan cikan abd sirketleri turkiye ye geliyor

 

Türkiye'ye geliyorlar!

 

Hürriyet’in haberine göre, Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi nedeniyle buradaki operasyonlarını sona erdiren 1.100 ABD’li şirket yeni pazar arayışına girdi. Bu şirketlerden bir kısmı Türkiye’ye geliyor. ABD Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake, “1.100 kadar Amerikan şirketi Rusya’yı terk ediyor. Bazıları da operasyonlarının bir kısmını Türkiye’ye kaydıracağını söyledi. Bence de Amerikan şirketleri Türk pazarını düşünmeli” dedi.

 

UKRAYNA’ya savaş açmasının ardından birçok Abd şirketi Rusya’ya karşı yaptırım açıklamayı sürdürürken, bu ülkedeki operasyonlarını da askıya aldı. Rusya’nın tutumu nedeniyle 1.100 ABD şirketi ülkeden çıkarak faaliyetlerini başka ülkelere kaydırma planları yapmaya başladı. Bu planlar çerçevesinde coğrafi konumu ve nitelikli iş gücüyle Türkiye önemli rol oynuyor. Öyle ki, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası arasında iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine yönelik önemli bir mutabakat zaptı da imzalandı. ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Myron Brilliant, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetiyle Türkiye’ye geldi. Programda, ABD Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu da yer aldı. Törende konuşan ABD’li Büyükelçi Flake, “1.100 kadar Amerikan şirketi Rusya’da iş yapıyordu. Bazıları şimdi orayı terk ediyor. Bazıları da operasyonlarının bir kısmını Türkiye’ye kaydıracağını söyledi. Bence de Amerikan şirketleri Türk pazarını düşünmeli” dedi.