Saç Düzleştirici ve Maşa Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar düzleştirici ve maşa kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği düzleştirici ve maşa sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemin zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Saç maşası düzleştiricilerinin hepsi maşa ya da düzleştirici yüksek sıcaklık ile çalışan aletlerdir. Saçların yanmaması, kırılmaması ve zarar görmemesi için saç bakımına da özen gösterilmelidir. Saç maşası kullanımında saçların ıslak olmaması gerekir. Islak saçlara yüksek derecede elektrik verildiğinde hem saçlar şekil almaz hem de zarar görürler.

 

 

kadın

 

Saç düzleştiricisi ve maşa nasıl kullanılır?

 

Saç düzleştirici maşalar, saça şekil vermek için kullanılır. Çalışmaya başlayan saç düzleştirici maşaları hemen kullanmamak ve öncelikle ayarlanan hedef sıcaklığa ulaşmasını beklemek gerekir. Saç düzleştirme makinesinin iki parçanın arasında saçın yerleştirilmesi ile kullanılır. Saçlar, makine ısındıktan sonra şekillendirilmelidir.

 

Saç Düzleştiricisi ve maşa saçlara zarar verir mi?

 

-Saçlara bakım yapılmazsa saçlar hasar görür. Saçların zarar görmemesi için sık sık kullanılmaması tavsiye edilir. Ayrıca saç maşası seçimi, saç tipine göre yapılmalıdır. Saç uzunluğu fark etmeksizin saçın ince telli, kıvırcık, kalın telli, düz gibi tiplerine göre maşa seçimi yapılırsa saçlar daha az zarar görür. Hassaslık oranı yüksek saç düzleştirici maşalar daha sık tercih edilir. 

 

-Islak saçlara uygulanan sıcaklık saçların kırılmasına, hasar görmesine, çatallaşmasına ve dökülmesine neden olabilir. En kötüsü ise saçların yanmasıdır. Saç düzleştiricisi ve maşa kullanmadan önce saçların iyice kurutulması gerekir. 

 

-Saç düzleştirici fırçaları da saça uygun olmalıdır. Saçı düzleştirirken zorlamamalı ve sert davranılmamalıdır. Saç düzleştirici her gün düzenli olarak kullanılmak zorunda ise saç bakımına önem verilmelidir. Saçların düzenli temizlenmesi, besleyici bakım kremlerinin kullanılması ve nemlendirilmesi saçların zarar görmemesi için önemli kriterlerdir.

 

-Saç düzleştirici maşalar ile kesinlikle ıslak saçların kurutulmaması gerekir. Islak saça yüksek sıcaklık uygulandığında saçlar büyük oranda zarar görebilir. İlk kullanımda anlaşılmasa da zaman içerisinde saçlar dökülmeye ve kırılmaya başlar. Islak saç üzerine saç düzleştiricisi ya da maşa uygulandığında saçın şekil alması da zorlaşır. Bu neden ile de öncelikle saçların tamamen kurutulması gerekir.

 



Etiketler: