Saç Kabarması Nasıl Önlenir? Neden Kabarır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saçları kabarıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saçların kabarması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu işlemde saçlarımızı nasıl kabarmadan kullanırız? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç kabarması, genelde dalgalı ve kıvırcık saçlarda görülen, dağınık bir görünüme yol açan durumdur. Saç kabarmasının genetikten, sıcak su kullanımına kadar birçok farklı nedeni olabilir. Saçın kabarmasının birçok nedeni vardır. Saçımızı kabarmasını önleyebiliriz.

 

Saç kabarmasının nedenleri nelerdir?

 

Saç kabarıklığının temel nedenlerinden biri genetiktir. Saç kuruluğu, sık sık saç şekillendirici ürünlerin kullanılması, sülfatlı şampuanlar ,yetersiz beslenme ,banyo sonrasında saçları tamamen kuruduktan sonra taramak, tiroid hastalıkları, yaşlanma, kullanılan ilaçların yan etkileri ,gebelik, menopoz gibi hormonal değişimler ,doğum kontrol hapları, pamuklu yastık kılıfları kullanmak, banyoda kullanılan suların çok kireçli olması ,saçı çok sıcak su ile yıkamak ,sık sık havuzda yüzmek ,alkol içerikli saç bakım ürünleri ,saçların çok uzun olması ,soğuk hava veya sıcak hava ,vitamin eksikliği ,saçları sık sık boyama, röfle gibi işlemlere maruz bırakma ,saçları çok sık yıkamak gibi nedenler saçın kabarmasına sebep olur.

 

kabarıksac

 

Saç kabarmasına ne iyi gelir?

 

Saç bakımı için oldukça önemli bir yere sahip olan hindistan cevizi yağı, saç kabarıklığını ve elektriklenme sorunlarını giderir. Argan yağı, saçları yumuşatır ve kabarmasını önler. Tatlı badem yağı, saçlara nem verir ve güçlendirir. Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer. İçeriğinde yüksek oranda nişasta bulunan pirinç suyu, saçtaki hasarları giderir. 

 

Saçların kabarmaması için ne yapmalıdır?

 

Şampuanınızın içeriğine bakın. Sülfat içeren şampuanlar, saçın kurumasına neden olur. Doktorunuza danışarak saçınız için en uygun şampuanı kullanabilirsiniz. Saçınızı şampuanladıktan sonra, saç kremi de kullanın. Saçınız için uygun maskeler kullanın. Saçınızı sık sık yıkamayın. Yıkayacağınız zaman suyun ılık olmasına dikkat edin.



Etiketler: